ANAF. Proiect în dezbatere publică: OPANAF pentru aprobarea înființării organului de executare silită pentru îndeplinirea unor acte de executare silită prin procese electronice masive

7 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 150

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Conform site-ului oficial (www.anaf.ro), ANAF declanșează procedura de dezbatere publică referitoare la proiectul de OPANAF pentru aprobarea înființării organului de executare silită pentru îndeplinirea unor acte de executare silită prin procese electronice masive.

Referitor la schimbările preconizate de adoptarea și implementarea acestui OPANAF, se urmărește automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare de către organele fiscale din subordinea Agenției Nationale de Administrare Fiscală, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită.

Conferintele Video Universul Juridic

În acest mod, se urmărește ca disponibilitățile bănești existente în conturile contribuabililor să nu fie afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare, astfel încât să nu producă sincope în activitatea desfășurată de aceștia, iar ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară să se realizeze cu operativitate.

În realizarea acestui mecanism, este necesară dezvoltarea sistemului informatic „e-Popriri”, care va fi utilizat la nivelul Direcției Generale de Reglementare a Colectării Creanțelor Bugetare și va viza schimbul de informații între A.N.A.F., organele fiscale centrale competente și instituțiile de credit.

Schimbul de informații vizează înființarea, suspendarea, continuarea și ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară.

Ordinul poate fi consultat mai jos:

 

Sursa informației

ANAF. Proiect în dezbatere publică: OPANAF pentru aprobarea înființării organului de executare silită pentru îndeplinirea unor acte de executare silită prin procese electronice masive was last modified: august 6th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter