ANAF: Depunerea formularelor 402 și 403 (termen-limită: 28 februarie 2017)

22 feb. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 956

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului de presă din 20 februarie 2017, dat publicității pe pagina oficială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), 28 februarie 2017 este termenul-limită de depunere a declarațiilor informative – formularul 402 și formularul 403 pentru anul 2016.

Declarațiile se completează cu informațiile necesare realizării schimbului automat de informații, cu privire la rezidenții din alte state membre ale Uniunii Europene.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Plătitorii de venituri de natură salarială, precum și asiguratorii au obligația completării și depunerii formularului 402 – „Declarație informativă privind veniturile de natură salarială sau asimilate salariilor, inclusiv remunerațiile administratorilor și ale altor persoane asimilate acestora, rezidenți ai altor state membre ale Uniunii Europene, realizate în România” și respectiv a formularului 403 – „Declarație informativă privind produsele de asigurări de viață contractate de rezidenți ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul României”, pentru 2016.

De asemenea, plătitorii veniturilor de natură salarială sau asimilate salariilor/remunerațiilor administratorilor și ale altor persoane asimilate acestora, care au obligația calculării, reținerii și virării impozitului pe veniturile din astfel de remunerații, au obligația completării și depunerii formularului 402, pentru persoanele fizice rezidente (beneficiari de venit) în alte state membre ale Uniunii Europene, care au realizat venituri:

– din România din salarii sau asimilate salariului, în baza contractului individual de muncă sau în baza raportului de serviciu, dar și din orice alte activități dependente, la entitățile raportoare din România;

– de la entitățile raportoare din România, în calitate de administratori sau persoane asimilate acestora, ca urmare a activității de conducere și administrare, exercitate în sensul legislației în materie din România (de exemplu, administratori, directori, membrii directoratului, membrii consiliului de supraveghere, membrii consiliului de administrație).

Astfel, potrivit comunicatului, asiguratorii, definiți conform Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare și supravegherea asigurărilor, cu modificările și completările ulterioare (și anume societățile de asigurare persoane juridice române autorizate să desfășoare activitate de asigurare, societățile mutuale de asigurare și sucursalele societăților de asigurare dintr-un stat membru sau dintr-un stat terț), au obligația de a completa și depune formularul 403, pentru rezidenți ai altor state membre ale Uniunii Europene, care au calitatea de asigurat, beneficiar, plătitor de primă, contractant (titular) în cadrul unor polițe de asigurări de viață încheiate pe teritoriul României.

Formularele 402 și 403 se completează cu ajutorul programului de asistență care poate fi descărcat de pe portalul ANAF și se pot depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii sau pe suport electronic, care vor fi însoțite de exemplarul în format hartie (doar prima pagină), semnat, conform legii.

Informații suplimentare se pot obține apelând Biroul central de asistență telefonică a contribuabililor la numărul de telefon 031.403.91.60 sau de la birourile pentru asistența contribuabililor din cadrul administrațiilor finanțelor publice.

Sursa informației

ANAF: Depunerea formularelor 402 și 403 (termen-limită: 28 februarie 2017) was last modified: februarie 21st, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter