[UPDATE: Măsuri de cunoaștere a tranzacțiilor] ANABI. Valorificarea la licitație publică a monedelor virtuale

16 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 132

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 16 octombrie 2020: Măsuri de cunoaștere a tranzacțiilor

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (anabi.just.ro) a publicat măsurile de cunoaștere a tranzacțiilor în cadrul primelor licitații de monede virtuale organizate de ANABI.

Pentru implementarea standardelor FATF și MONEYVAL de prevenire și combatere a spălării banilor, ANABI cooperează cu CHAINALYSIS, una dintre cele mai mari companii care se ocupă cu analiza Blockchain și care, prin soluțiile dezvoltate, oferă suport în investigații pentru guverne, companii și bănci de top din întreaga lume. 

Astfel, în primă etapă sunt atestate adresele publice ale ANABI. În acest fel, toate adresele de criptomoneda ce aparțin Agenției sunt marcate (flagged) ca aparținând unei entități guvernamentale din România, fiind astfel cunoscute de către toți operatorii și participantii de pe piata criptomonedelor.

De asemenea, CHAINALYSIS și partenerii săi de la Asset Reality vor implementa o procedură de Cunoaștere a Tranzacției (Know Your Transaction) și vor semnala orice comportament riscant asociat adreselor publice care vor fi folosite de către potențialii adjudecatari ai licitațiilor organizate de către ANABI.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (anabi.just.ro) va organiza două licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale BITCOIN (BTC) și Ethereum (ETH).

Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă într-un dosar în cadrul căruia s-au desfășurat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fapte prevăzute de art. 244 alin. (1) și alin. (2) C. pen., cu aplicarea art. 35 C. pen.

De asemenea, ținând seama de natura bunului mobil scos la licitație, la finalizarea procedurii, adjudecatarul va trebui să comunice Agenției, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC sau ETH, asociate unei platforme de tranzacționare de monedă virtuală.

Totodată, platforma, aparținând unei entități juridice care se supune normelor legislative privind funcționarea și operarea de instrumente financiare ale statului, trebuie să aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip „cunoaștere a clientelei” (KYC – know your customer) și să respecte procedurile și standardele interne și internaționale privind prevenirea și combaterea spălării banilor.

În vederea participării la licitație este necesară parcurgerea procedurii de înregistrare pe platforma de licitații online a ANABI.

 

Pentru detalii suplimentare, accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Primele rezultate ale licitațiilor] Ministerul Justiției. Lansarea portalului ANABI pentru derularea licitațiilor publice prin mijloace electronice

[UPDATE: Măsuri de cunoaștere a tranzacțiilor] ANABI. Valorificarea la licitație publică a monedelor virtuale was last modified: octombrie 16th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter