ADR. Normele de identificare video la distanță

30 iun. 2022
Vizualizari: 503

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a publicat Documentul privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video, bazat pe Decizia nr. 564/2021 cu referire la probarea Normelor privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video.

Astfel, identificarea persoanei la distanță, prin mijloace video, de către furnizorii de servicii de acest tip, înregistrați în România, se poate efectua numai după obținerea avizului emis de către ADR.

Documentul a stabilit cerințele minime tehnice și de securitate privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video, de către furnizorii de servicii de identificare, ca formă a „identificării electronice” definite în Regulamentul eIDAS.

Furnizorii de servicii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video sunt:

− Prestatorii de servicii de încredere;

− Prestatorii de servicii de plată;

− Instituțiile de credit;

− Instituțiile financiare nebancare;

− Organismele din sectorul public;

− Terțul de verificare a identității.

De asemenea, în procedura de verificare a identității persoanei la distanță utilizând mijloace video se utilizează atât cu privire la documentele de identitate, a căror imagine este capturată prin mijloace video, cât și date sau informații obținute din surse credibile și independente, în măsura în care sunt disponibile, inclusiv pe bază de acorduri/parteneriate încheiate între instituții publice sau private și furnizorii de servicii de identificare, cum ar fi:

− Baze de date ale organismelor din sectorul public;

− Baze de date private care conțin informații de la autorități publice;

− Rapoarte de audit;

− Documente fiscale;

− Extrase de cont etc.

Totodată, în procesul de verificare a identității persoanei la distanță utilizând mijloace video se pot utiliza serviciile furnizate de către terți în baza unui contract. Procedura care trebuie urmată de către terți, precum și lista acestora, poate fi consultată pe site-ul ADR.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

Sursa informației

📱ADR. Ocupația de expert e-guvernare în administrația publică a fost introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România

ADR. Normele de identificare video la distanță was last modified: iunie 30th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: