Acţiune în anularea unui incident de plată. Lipsa disponibilului necesar. Plată efectuată în ziua scadenţei instrumentului de plată. Efecte

30 ian. 2013
Vizualizari: 86
  • Regulamentul B.N.R. nr. 1/2001

Nu este exonerat de înscrierea în Centrala Incidentelor de Plăți emitentul unui bilet la ordin, drept garanție, care la data scadenței nu are în cont suficient disponibil, în situația în care achită debitul în aceeași zi a scadenței instrumentului de plată, întrucât în Regulamentul nr. 1/2001 nu se stipulează o astfel de excepție.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 313 din 30 ianuarie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Acțiune în anularea unui incident de plată. Lipsa disponibilului necesar. Plată efectuată în ziua scadenței instrumentului de plată. Efecte was last modified: februarie 21st, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.