A fost aprobată Procedura de acordare a bonificaţiei pentru plata cu anticipaţie a sumelor de plată reprezentând contribuţie individuală de asigurări sociale de sănătate

30 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 367

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 708 din 28 august 2019 a fost publicat OMFP nr. 2806/2019 pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de plată reprezentând contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate, stabilite prin decizii de impunere anuală, potrivit prevederilor art. 1 din O.U.G. nr. 31/2019 privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea O.U.G. nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În continuare, vom prezenta conținutul acestui act normativ, cu accent pe dispozițiile relevante.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Observăm că la art. 1 se precizează expres faptul că procedura de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de plată reprezentând contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate este aprobată și prevăzută în anexă, care face parte integrantă din ordinul pe care îl analizăm.

Totodată, art. 2 prevede faptul că „Direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, precum și organele fiscale centrale din subordinea acestora vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin”.

Axându-ne în mod special pe prevederile din anexă, vom observa următoarele aspecte:

La art. 1 din anexă menționăm:

– „Bonificația se acordă cu condiția ca diferența dintre sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuală prevăzute la alin. (1) și valoarea bonificației să fie achitată integral, astfel:
a) în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, pentru deciziile de impunere anuală emise și comunicate în perioada prevăzută la alin. (1) lit. a);
b) în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere anuală, pentru cele emise și comunicate după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență”;

„Bonificațiile se acordă și pentru deciziile de impunere anuală emise ca urmare a declarațiilor rectificative depuse până la împlinirea termenelor de plată prevăzute la art. 1 alin. (1) și (3) din ordonanța de urgență, chiar dacă deciziile de impunere anuală sunt comunicate după aceste termene, dacă sunt, după caz, respectate condițiile prevăzute la alin. (5)”.

Cu privire la art. 2 din anexă vom expune următoarele dispoziții relevante:

„Pentru acordarea bonificației, organul fiscal competent întocmește un referat prin care aprobă această facilitate pentru persoanele fizice care îndeplinesc, după caz, condițiile prevăzute la art. 1 alin. (5), cuprinse într-o listă editată automat din aplicația informatică”;

–  „Organele fiscale competente analizează situația fiscală, precum și solicitările depuse de persoanele fizice potrivit alin. (8) și înștiințează persoanele cu privire la acordarea sau, după caz, neacordarea bonificației”.

 

 

A fost aprobată Procedura de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de plată reprezentând contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate was last modified: august 30th, 2019 by Redacția ProLege
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter