Transmisie Live [CUM A FOST][UPDATE: Acreditare INPPA] Workshop online: Raporturile juridice specifice sectorului turistic și impactul pandemiei COVID-19 asupra acestora

2441       0

Accesul la înregistrarea video este posibil completând formularul de mai jos.






Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs prin completarea formularului de mai jos.

Înregistrarea VIDEO este disponibilă doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea înregistrării se face doar pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


Conferința online organizată în data de 15 aprilie 2020 de grupul editorial Universul Juridic, în colaborare cu Societatea civilă de avocați Dumitru și Asociații, a avut ca temă „Raporturile juridice specifice sectorului turistic și impactul pandemiei COVID-19 asupra acestora”.

 

Speakerii invitați au fost:

 

- Dr. Av. Ilie Dumitru, membru al Baroului București, fondatorul și coordonatorul Societății civile de avocați Dumitru și Asociații (www.dumitrusiasociatii.ro), autor al lucrării „Dreptul și economia turismului. Analiza pluridisciplinară națională și internațională” (https://www.ujmag.ro/drept/diverse/dreptul-si-economia-turismului-analiza-pluridisciplinara-nationala-si-internationala );

- Av. Valentin Flueraru, partener Societatea civilă de avocați Dumitru și Asociații;

- Nicolae Băjenică, Director de vânzări Christian Tour.

 

O analiză juridică a aspectelor specifice sectorului turistic era mai mult decât necesară, având în vedere interesul pentru o astfel de tematică, existent nu numai în rândul specialiștilor juriști, ci și al profesioniștilor din acest domeniu de activitate și chiar al publicului larg, interesat de soarta vacanțelor pe care le achiziționaseră sau pe care plănuiau să le achiziționeze.

 

Pornind de la prezentarea unui istoric al reglementărilor aplicabile contractului de servicii turistice și al apariției și dezvoltării turismului, prelegerea a continuat cu explicarea diferențelor dintre agenția organizatoare a unui pachet turistic (turoperatoare) si agenția detailistă (revânzătoare). Elementele raportului obligațional agenție organizatoare - agenție detailistă, precum și principiul răspunderii agenției organizatoare a unui pachet turistic, față de turist, pentru îndeplinirea întocmai a obligațiilor asumate (prestarea serviciilor turistice) au făcut și ele obiect al expunerii.

 

Au fost explicate obligațiile agenției organizatoare, atât cele din etapa precontractuală, cât și cele legate intrinsec de prestarea serviciilor turistice incluse în pachetul turistic.

 

Palierul central al conferinței a vizat motivele pentru care una dintre părțile contractante (turist sau agenție organizatoare) poate înceta unilateral contractul privind pachetul de servicii turistice, precum și consecințele unei astfel de decizii, cu o atenție suplimentară asupra conceptului de „circumstanțe extraordinare și inevitabile”, folosit în legislația aplicabilă și invocat de turiștii care nu au mai putut pleca sau nu vor mai putea pleca în vacanțele lor din cauza pandemiei Covid-19.

 

Rambursarea de către agenția organizatoare a avansurilor plătite de turiștii ale căror vacanțe sunt compromise de această pandemie și de starea de urgență decretată, precum și mijloacele procesuale aflate la dispoziția turistului pentru recuperarea acestor sume au făcut și ele obiect al prelegerilor speakerilor invitați, după ce s-a prezentat și ansamblul relațiilor comerciale pe care un turoperator le stabilește pe parcursul unui an cu furnizorii și clienții săi.

 

Analiza unor problematici specifice industriei turismului, în cadrul unor conferințe sau seminarii, va face parte din proiectele noastre din acest an, răspunzând astfel interesului din ce în ce mai crescut pentru turism și legislația aplicabilă, care, de altfel, reliefează sedimentarea și în România a acestei noi subramuri a dreptului privat, consacrată de mai mult timp în Europa occidentală, care este Dreptul turismului.

 

 

 


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555conferintele@universuljuridic.ro

 

Miercuri, 15 aprilie 2020, începând cu ora 12,00, va avea loc transmisia LIVE a workshopului cu tema: „Raporturile juridice specifice sectorului turistic și impactul pandemiei COVID-19 asupra acestora”.

 

Speakerii invitați sunt:

Av. dr. Ilie Dumitru, Managing Partner „Dumitru și Asociații”

Av. Valentin Flueraru, Partner „Dumitru și Asociații”

Nicolae Băjenică, Director de vânzări „Christian Tour”

Dintre temele ce urmează a fi abordate, enumerăm:

- Servicii turistice individuale și pachete de servicii turistice. Diferențe de regim juridic;

- Agenția organizatoare a unui pachet turistic și agenția detailistă (revânzătoare);

- Obligațiile agenției organizatoare;

-  Încetarea contractului privind pachetul de servicii de călătorie înainte de începerea executării pachetului;

- Forța majoră, starea de urgență și circumstanțele inevitabile și extraordinare - efecte asupra contractului privind pachetul de servicii de călătorie;

-Insolvența agenției de turism - elemente specifice.

 

Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ pers. și include:

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium (acces la întreaga arhivă / Revista Universul Juridic);

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

[CUM A FOST][UPDATE: Acreditare INPPA] Workshop online: Raporturile juridice specifice sectorului turistic și impactul pandemiei COVID-19 asupra acestora was last modified: septembrie 24th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: