Wolf Theiss a asistat ENERCON GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul ECOENERGIA SRL

21 ian. 2022
Vizualizari: 168

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru ENERCON GmbH în legătură cu vânzarea unui parc eolian operațional cu capacitatea de 34.5 MW către Premier Energy Plc.

ENERCON GmbH, cel mai mare producător german de turbine eoliene, a finalizat cu succes vânzarea integrală a participației deținute în cadrul companiei Ecoenergia SRL, care operează în România un parc eolian cu capacitatea de 34,5 MW, dotat cu 15 turbine eoliene.

Echipa Corporate/M&A din cadrul Wolf Theiss, coordonată de Ileana Glodeanu, Avocat Partener, a oferit grupului ENERCON asistență juridică în legătură cu tranzacția, incluzând redactarea și negocierea unui contract complex de vânzare-cumpărare guvernat de legea română, pregătirea de rapoarte de due diligence pentru vânzător și acordarea de suport juridic general pe parcursul întregului proces competitiv de vânzare. Tranzacția a fost semnată în data de 17 decembrie 2021 și a obținut decizia de aprobare a preluării controlului unic din partea Consiliului Concurenței din România la începutul lunii ianuarie 2022.

Alături de Avocatul Partener Ileana Glodeanu, avocații care au contribuit în mod remarcabil la încheierea tranzacției au fost Mircea Ciocîrlea (Counsel, Fuziuni și Achiziții), Flaviu Nanu (Counsel, Real Estate), Adina Aurel (Avocat Senior, Energie și Resurse Naturale), Anca Jurcovan (Avocat Partener, Concurență), Maria Ionescu (Avocat, Concurență) și Iulia Cumpăratu (Avocat, Fuziuni și Achiziții).

Wolf Theiss România continuă să acorde cu succes consultanță în tranzacții din domeniul energiei regenerabile, avocații noștri având o experiență vastă acordând asistență atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători în finalizarea tranzacțiilor în sectorul energetic. De exemplu, Wolf Theiss a semnat 3 tranzacții în domeniul energiei regenerabile doar în luna decembrie 2021. Wolf Theiss are o colaborare de lungă durată cu grupul ENERCON.

Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție Ne-au însoțit cu profesionalism în procesul de licitație și vânzare, inclusiv în negocierea contractului. Prin urmare, am reușit să semnăm și să finalizăm rapid tranzacția!”, a declarat Meinhard Stelte, Senior Consultant, UEE Holding SE & Co. KG, societatea holding a grupului ENERCON.

„Suntem foarte bucuroși că am fost implicați într-o nouă poveste de succes, pentru clientul nostru pe termen lung, ENERCON. Procesul de vânzare a fost extrem de competitiv, acest parc eolian operațional cu capacitatea de 34,5 MW generând foarte mult interes, toate ofertele fiind atent examinate atât din punct de vedere comercial și legal, cât și din perspectiva celerității în consumarea tranzacției. Sunt foarte mândră de specialiștii noștri în M&A și în energie, care au fost extrem de ocupați în 2021 și au finalizat numeroase tranzacții în industria energetică, precum și în alte sectoare importante, precum IT și sănătate”, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și coordonatoarea practicii Corporate/M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București, în legătură cu tranzacția.

DESPRE ENERCON

În calitate de pionier al tehnologiei energiei eoliene și de partener al tranziției energetice, ENERCON s-a specializat în dezvoltarea, producția, vânzarea și întreținerea convertoarelor de energie eoliană terestră. Urmărindu-și misiunea „Energie pentru lume”, compania a impulsionat generarea de energie sustenabilă din energia eoliană terestră încă din 1984. Datorită tehnologiei sale inovatoare de convertoare de energie eoliană, a standardelor înalte de calitate și a unei puteri totale instalate de 56,74 gigawați (31.325 WEC în total în decembrie 2021), ENERCON este unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial. Aproximativ 14.000 de persoane lucrează în locațiile administrative, de vânzări, de producție și de service din întreaga lume pentru producătorul de convertoare de energie eoliană cu sediul în orașul Aurich din Saxonia Inferioară.

DESPRE WOLF THEISS

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, specializată în acordarea de asistență în domeniul afacerilor internaționale. Având 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a unor clienți de talie internațională. Combinând expertiza atât în drept cât și în afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează know-how-ul legal, financiar și de business.

Wolf Theiss a asistat ENERCON GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părțile sociale deținute în cadrul ECOENERGIA SRL was last modified: ianuarie 21st, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.