Universul Juridic: Codul civil și Codul de procedură civilă. Ediție tiparită pe hârtie albă. Uniunea Juriștilor: Revista Dreptul nr 4/2017. Ioan Chirila, Emese Florian, Paul Vasilescu, Alina Oprea, Irina Bardoczi: Familie și moștenire în România

26 apr. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 902

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Codul civil și Codul de procedură civilă. Ediție tiparită pe hârtie albă

Universul Juridic: Codul civil și Codul de procedură civilă. Ediție tiparită pe hârtie albă.

Universul Juridic: Codul civil și Codul de procedură civilă. Ediție tiparită pe hârtie albă.

Ediția 1/2017, îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu, cuprinde Codul civil (Legea nr. 287/2009) și Codul de procedură civilă (Legea nr. 134/2010) – republicat în Monitorul Oficial nr. 247 din 10 aprilie 2015, actualizate la 5 aprilie 2017, completate cu dispoziții conexe, tranzitorii și de aplicare.

Prin L. nr. 17/2017 privind aprobarea O.U.G. nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum și a unor acte normative conexe au fost modificate art. 2.445 din Codul civil și art. 534, 613, 615, 641, 651, 652, 666, 719, 782, 889 și denumirea Secțiunii a II-a a Cap. IV, Titlul III, Cartea a V-a din Codul de procedură civilă.

Indexul plasat la finalul fiecărui Cod facilitează utilizarea acestora, indicând sediul materiei pentru diverse instituții importante în domeniul dreptului civil, respectiv în domeniul dreptului procesual civil, și asigurând o căutare rapidă a cuvintelor-cheie aferente.

De asemenea, cititorul va regăsi în prezentul volum O.U.G. nr. 95/2016 pentru prorogarea unor termene, precum și pentru instituirea unor măsuri necesare pregătirii punerii în aplicare a unor dispoziții din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civilă și Ordinul ministrului justiției nr. 359/C/2013 pentru aprobarea formularelor utilizate în procedură cu privire la cererile de valoare redusă prevăzută de art. 1.025-1.032 [art. 1.026-1.033, după rep. 2015] din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Lucrarea Codul civil și Codul de procedură civilă. Legislație consolidată și index: 5 aprilie 2017 este destinată nu doar practicienilor și studenților, ci și teoreticienilor interesați de acest domeniu.

PRO LEGE – O colecție necesară oricărui jurist:

● reunește între copertele fiecărei culegeri informații esențiale și extinse din domeniul abordat, înlesnind astfel utilizatorului activitatea de informare și de cercetare, reducând semnificativ și eficient timpul dedicat acesteia;

● prezintă pachete de acte normative consolidate, atent selectate în vederea acoperirii domeniului vizat, îmbogățite cu note și referințe utile, structurate și evidențiate profesionist și menite a facilita înțelegerea voinței și a intențiilor legiuitorului (prin semnalarea și/sau prin prezentarea unor corelații ori a unor spețe relevante, în unele cazuri prin oferirea unor lămuriri punctuale etc.);

● seria PREMIUM din cadrul colecției PRO LEGE este tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, ideală pentru adnotările necesare în activitatea didactică și practică, beneficiază de grafică și de cromatică speciale (în vederea unui plus de evidențiere a informațiilor-cheie), incluzând totodată un vast material informativ suplimentar;

● fiecare culegere în parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activității de zi cu zi în cadrul domeniului căruia îi este dedicată și pe care îl reprezintă, organizând unitar informațiile necesare unei bune cunoașteri a domeniului respectiv.

COORDONAREA GENERALĂ a Colecției PRO LEGE este asigurată de consilier juridic Oliviu Craznic.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Uniunea Juriștilor: Revista Dreptul nr 4/2017

Uniunea Juriștilor: Revista Dreptul nr 4/2017

Uniunea Juriștilor: Revista Dreptul nr 4/2017

Uniunea Juriștilor din România editează revista “DREPTUL”, publicație lunară de doctrină și practică judiciară.

Cu o apariție neîntreruptă de peste 130 de ani, revista “DREPTUL” este în prezent cea mai prestigioasă publicație de drept românească.

În cele peste 160 de pagini ale fiecărei apariții sunt supuse analizei și dezbaterii probleme majore din principalele ramuri ale dreptului, sunt aduse în atenție și comentate noi acte normative.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

 

Ioan Chirilă, Emese Florian, Paul Vasilescu, Alina Oprea, Irina Bardoczi: Familie și moștenire în România

Ioan Chirilă, Emese Florian, Paul Vasilescu, Alina Oprea, Irina Bardoczi: Familie și moștenire în România

Ioan Chirilă, Emese Florian, Paul Vasilescu, Alina Oprea, Irina Bardoczi: Familie și moștenire în România

Adoptarea unui nou Cod civil este un moment de cumpănă în viață juridică a oricărei națiuni. În ceea ce privește materia moștenirilor, George Plastara îi aprecia în 1925 importanța scriind că „dreptul de succesiune se găsește într-o strânsă legătură atât cu proprietatea, cât și cu familia și adeseori chiar cu organizația politică”. Sunt angajate aici raporturi juridice de ordin pecuniar interesând familia și având un pronunțat caracter tehnic. Aceste aspecte au condus literatura de specialitate franceză la introducerea sintagmei drept patrimonial al familiei: regimurile matrimoniale și succesiunile sunt căsătoria, familia sub aspectul patrimoniului. Întrebarea fundamentală la care încearcă să răspundă cercetarea noastră este: dă seama Noul Cod civil de evoluția noțiunii de familie în maniera în care reglementează moștenirea legală?

 

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Universul Juridic: Codul civil și Codul de procedură civilă. Ediție tiparită pe hârtie albă. Uniunea Juriștilor: Revista Dreptul nr 4/2017. Ioan Chirila, Emese Florian, Paul Vasilescu, Alina Oprea, Irina Bardoczi: Familie și moștenire în România was last modified: aprilie 24th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter