Universul Juridic: Codul civil. Ediție tiparită pe hârtie albă. Septimiu Panainte: Drept european al muncii. Maria Fodor, Sorana Popa: Drept civil. Teoria generală. Persoanele. Note de curs

12 mai 2017
Vizualizari: 1070
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Codul civil. Ediție tiparită pe hârtie albă

Universul Juridic: Codul civil. Ediție tiparită pe hârtie albă

Universul Juridic: Codul civil. Ediție tiparită pe hârtie albă

Prezenta ediție, îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu și tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, cuprinde Codul civil (Legea nr. 287/2009), actualizat la 24 aprilie 2017, articolele Codului fiind însoțite, acolo unde este cazul, de dispoziții tranzitorii și de aplicare, de dispoziții conexe, de extrase din Constituția României, de decizii CNA, dar și de recursuri în interesul legii și hotărâri prealabile, necesare unei depline înțelegeri a reglementării.

Prin L. nr. 17/2017 privind aprobarea O.U.G. nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum și a unor acte normative conexe, publicată în M. Of. nr. 196 din 21 martie 2017, a fost modificat art. 2.445 NCC.
Prezentul volum conține și:
–Decizia ÎCCJ (Complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept) nr. 34/2016 (M. Of. nr. 18 din 9 ianuarie 2017) referitoare la dispozițiile art. 1.326 NCC;
– Decizia ÎCCJ (Complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept) nr. 23/2017 (www.scj.ro – comunicatul din 3 aprilie 2017) referitoare la art. 1.279 alin. (3) teza întâi și art. 1.669 alin. (1);
– Decizia ÎCCJ (Complet competent să judece recursul în interesul legii) nr. 18/2016 (M. Of. nr. 237 din 6 aprilie 2017) referitoare la art. 226 alin. (1) L. nr. 71/2011.

Indexul plasat la finalul Codului facilitează utilizarea acestuia, indicând sediul materiei pentru diverse instituții importante în domeniul dreptului civil și asigurând o căutare rapidă a cuvintelor-cheie aferente.
Lucrarea Codul civil. Legislație consolidată și index: 24 aprilie 2017 este destinată nu doar practicienilor și studenților, ci și teoreticienilor interesați de acest domeniu.

PRO LEGE – O colecție necesară oricărui jurist:

● reunește între copertele fiecărei culegeri informații esențiale și extinse din domeniul abordat, înlesnind astfel utilizatorului activitatea de informare și de cercetare, reducând semnificativ și eficient timpul dedicat acesteia;

● prezintă pachete de acte normative consolidate, atent selectate în vederea acoperirii domeniului vizat, îmbogățite cu note și referințe utile, structurate și evidențiate profesionist și menite a facilita înțelegerea voinței și a intențiilor legiuitorului (prin semnalarea și/sau prin prezentarea unor corelații ori a unor spețe relevante, în unele cazuri prin oferirea unor lămuriri punctuale etc.);

● seria PREMIUM din cadrul colecției PRO LEGE este tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, ideală pentru adnotările necesare în activitatea didactică și practică, beneficiază de grafică și de cromatică speciale (în vederea unui plus de evidențiere a informațiilor-cheie), incluzând totodată un vast material informativ suplimentar;

● fiecare culegere în parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activității de zi cu zi în cadrul domeniului căruia îi este dedicată și pe care îl reprezintă, organizând unitar informațiile necesare unei bune cunoașteri a domeniului respectiv.

COORDONAREA GENERALĂ a Colecției PRO LEGE este asigurată de consilier juridic Oliviu Craznic.
Așteptăm sugestiile și propunerile dvs pe adresa prolege [at] universuljuridic.ro

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Septimiu Panainte: Drept european al muncii

Septimiu Panainte: Drept european al muncii

Septimiu Panainte: Drept european al muncii

S-au împlinit 10 ani de la aderarea României la UE, dar procesul specific de aculturație juridică este încă departe de a se fi finalizat. Orientarea schimbării și evoluției sistemului social nu revine doar legislativului, ci implică, deopotrivă, toți participanții la relațiile individuale și colective de muncă.

Nu poate fi contestată valoarea pe care o au principiile și regulile dezvoltate la nivel european în plan normativ și precizate, pe parcursul a mai mult de jumătate de secol, într-o foarte interesantă jurisprudență a Curții Europene de Justiție. Indiscutabilă este și importanța acestora pentru șansa României de a se racorda profund la un sistem axiologic pe care îl considerăm, nu doar declarativ, că fiind referențial.

Paradigma socială europeană, în mod cert mai amplă decât poate rezulta dintr-o lucrare, este identificată prioritar prin intermediul jurisprudenței CJUE, cea care dă substanță și reflectă anvergura și eficacitatea reglementărilor supranaționale.

În lumina acestor considerente, lucrarea își propune, în primul rând, să prezinte textele principalelor directive integrand clarificările jurisprudențiale intervenite pe parcursul timpului. Sintetizarea bogatei jurisprudențe a CJUE ar trebui să conducă la o mai facilă și mai riguroasă înțelegere a diferitelor instituții juridice de dreptul muncii.

În al doilea rând, studiul relevă critic modalitatea de transpunere a directivelor în dreptul național și măsura conformității acestuia cu standardele normative și principiile jurisprudențiale europene.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

 

Maria Fodor, Sorana Popa:  Drept civil. Teoria generală. Persoanele. Note de curs

Maria Fodor, Sorana Popa: Drept civil. Teoria generală. Persoanele. Note de curs

Maria Fodor, Sorana Popa: Drept civil. Teoria generală. Persoanele. Note de curs

Notele de curs intitulate Drept civil. Teoria generală. Persoanele analizează instituțiile specifice dreptului civil, că disciplină de studiu pentru anul I, studii de licență, din perspectivă Codului civil din 2009, intrat în vigoare la 1 octombrie 2011, precum și din cea a altor acte normative incidente.

Notele de curs se adresează în primul rând, dar nu exclusiv, studenților, cu speranța că am reușit să le oferim un instrument de lucru util pentru înțelegerea unor instituții de drept civil.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Universul Juridic: Codul civil. Ediție tiparită pe hârtie albă. Septimiu Panainte: Drept european al muncii. Maria Fodor, Sorana Popa: Drept civil. Teoria generală. Persoanele. Note de curs was last modified: mai 10th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: