Uniunea Notarilor susține în continuare reducerea onorariului cu 50% pentru autentificarea actelor de dare în plată

1 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 933

Uniunea Notarilor susține în continuare reducerea onorariului cu 50% pentru autentificarea actelor de dare în plată

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 1 septembrie 2016: Uniunea Notarilor susține în continuare reducerea onorariului cu 50% pentru autentificarea actelor de dare în plată

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a participat la dezbaterea publică organizată în data de 31.08.2016 de către Ministerul Justiției cu privire la proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, în sensul reducerii cu 50% a onorariului notarial pentru autentificarea actelor de dare în plată, și a publicat următorul comunicat de presă:

„Cu ocazia dezbaterilor s-a susținut de către unii participanți că până la această dată au fost încheiate un număr de peste 1000 de acte de dare în plată. După cum se știe, Uniunea Națională a Notarilor Publici, a înființat în baza legii, Registrul Național de Evidență a Actelor de Dare în Plată. Din datele înregistrate până în prezent în acest Registru, numărul de acte de dare în plată finalizate, este de 193.

Campanie Craciun UJmag 2020

La această dezbatere Uniunea și-a menținut propunerea de reducere a onorariului pentru această categorie de acte cu 50%. Totodată, Uniunea Națională a Notarilor Publici a solicitat și s-a oferit să colaboreze cu factorii de decizie pentru lămurirea sintagmei costuri notariale din art. 5 alin. (5) din Legea nr. 77/2016 . Considerăm că această lămurire este imperios necesară pentru a elimina confuzia că în aceste costuri notariale s-ar include și tariful de carte funciară”.


Dezbaterea publică privind completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici

Ministerul Justiției anunță organizarea, în data de 31 august 2016, a întâlnirii pentru dezbaterea publică a proiectului de Ordin al ministrului justiției pentru completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, aprobate prin Ordinul ministrului justiției nr. 46/C/2011.

Întâlnirea se va ține începând cu ora 10:00, la sediul Ministerului Justiției, situat în București, str. Apolodor nr. 17, sector 5, etaj 1, Sala de Consiliu.

La dezbaterea publică este invitată să participe, în limita locurilor disponibile în sală, orice persoană interesată: persoane fizice și/sau juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, ai presei etc.

În scopul eficientizării organizării și desfășurării întâlnirii pentru dezbaterea publică a proiectului, persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea până luni, 29 august 2016, ora 15:00, la adresa de e-mail [email protected] ori la nr. tel: 0372 041 284 cu menționarea, dacă este cazul, a intenției de a prezenta verbal propuneri în cadrul dezbaterii și, în cazul asociațiilor profesionale, a numărului și numelui participanților.

Sursa informației

Uniunea Notarilor susține în continuare reducerea onorariului cu 50% pentru autentificarea actelor de dare în plată was last modified: septembrie 1st, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter