Manifestare științifică Uniunea Juriștilor din România a organizat, cu prilejul „Zilei Justiției”, manifestarea științifică „Rolul publicisticii juridice în consolidarea instituțiilor statului de drept”

1780       1
3 voturi, medie: 4,00 din 53 voturi, medie: 4,00 din 53 voturi, medie: 4,00 din 53 voturi, medie: 4,00 din 53 voturi, medie: 4,00 din 5 (3 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Uniunea Juriștilor din România a organizat, cu prilejul „Zilei Justiției”, manifestarea științifică „Rolul publicisticii juridice în consolidarea instituțiilor statului de drept” 📅 30 iunie 2016 București Uniunea Juriștilor din România a organizat, cu prilejul „Zilei Justiției”, manifestarea științifică „Rolul publicisticii juridice în consolidarea instituțiilor statului de drept”

Data 30 iunie 2016
Locația „Le Château”, Strada Turturelelor nr. 11, în apropierea Pieței Alba Iulia

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În ziua de 30 iunie a.c., în organizarea Uniunii Juriștilor din România, a avut loc sărbătorirea Zilei Justiției. Instituirea Zilei Justiției în urmă cu 22 de ani s-a făcut ca semn al recunoașterii și prețuirii tuturor categoriilor de profesii juridice și a slujitorilor acestora. Și atunci, ca și acum, s-a plecat de la postulatul că opera de înfăptuirea a justiției este opera tuturor oamenilor legii, alături de magistrați un rol esențial având și partenerii justiției, cei care exercită profesii juridice liberale.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

A devenit o tradiție ca sărbătorirea Zilei Justiției de către Uniunea Juriștilor din România să fie marcată printr-o manifestare științifică. Pentru că în acest an se împlinesc și 145 ani de apariție neîntreruptă a revistei „Dreptul”, publicație editată de Uniunea Juriștilor din România, organizatorii manifestării au stabilit ca tema manifestării să se refere la „Rolul publicisticii juridice în consolidarea instituțiilor statului de drept”. Au fost prezente la eveniment personalități ale vieții publice și juridice.

Simpozionul a fost deschis de dl. av. dr. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, care a vorbit despre semnificația Zilei Justiției, despre rolul esențial al profesiilor juridice în asigurarea supremației legii și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale precum și despre rolul publicisticii juridice. Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, directorul publicațiilor „Dreptul” a prezentat referatul cu privire la locul și rolul revistei în promovarea culturii juridice și judiciare în perioada de început a acesteia.

Au luat cuvântul în cadrul simpozionului prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general al României, Florin Moțiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, Aida Popa, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, Gabriela Baltag, președinte al Asociației Magistraților din România, dr. Gheorghe Florea, președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România, Laura Badiu, președinte al Camerei Notarilor Publici București, Mădălina Afrăsiniei, judecător la Tribunalul București, Valentin Truțan, președinte al Ordinului Consilierilor Juridici din România, Cătălin Gabriel Constantin, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din România, Andreea Ciucă, judecător la Curtea de Apel Tg. Mureș, Mircea Bob, redactor-șef al Revistei Române de Drept Privat, Nicolae Cîrstea, președinte al Grupului Editorial „Universul Juridic”, Alexandru Cumpănașu, ziarist, Andrei Cristea, director al Revistei Române de Consultanță, Eugen Hurubă, redactor-șef al Revistei Române de Executare Silită, Radu Dimitriu, director al Editurii C.H. Beck, Sorin Popescu, președinte de secție la Consiliul Legislativ.


În data de 30 iunie de la ora 11:00, UNIUNEA JURIȘTILOR DIN ROMÂNIA organizează manifestarea științifică cu tema: „Rolul publicisticii juridice în consolidarea instituțiilor statului de drept.” Evenimentul își propune să marcheze semnificația „Zilei Justiției”, precum și împlinirea a 145 de ani de la apariția primului număr al revistei „Dreptul”, cea mai veche publicație juridică din România.

Manifestarea va fi urmată de o recepție, ambele având loc în Complexul „Le Château”, din București, Strada Turturelelor nr. 11, în apropierea Pieței Alba Iulia.

Uniunea Juriștilor din România a organizat, cu prilejul „Zilei Justiției”, manifestarea științifică „Rolul publicisticii juridice în consolidarea instituțiilor statului de drept” was last modified: august 19th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter