UNBR. Memoriu cu privire la Codul român al sustenabilității

28 nov. 2023
Vizualizari: 137

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat Memoriul cu privire la Codul român al sustenabilității, adresat Guvernului României.

În acest sens, Comisia Permanentă a UNBR a luat act de H.G. nr. 1117 din 16 noiembrie 2023, privind aprobarea Metodologiei pentru raportarea durabilității — Codul român al sustenabilități, și a constatat că anumite dispoziții referitoare la includerea „firmelor de avocatură” în noțiunea de „influență politică” încalcă legislația în vigoare.

Potrivit acestei reglementări, noțiunea „influența politică” include „atât legăturile financiare, cât și personale dintre o organizație și politică, cum ar fi (…) firme de avocatură”. Entitățile cu peste 500 de salariați sunt obligate să raporteze „contribuțiile semnificative legate de procedurile de adoptare de acte normative” către „firmele de avocatură” cu care colaborează.

Obligația de raportare publică a legăturilor financiare și personale cu „firmele de avocatură” încalcă secretul profesional și legislația în vigoare.

Hotărârea Guvernului nr. 1.117/2023 privind aprobarea Metodologiei pentru raportarea durabilității – Codul român al sustenabilității a fost publicată în M. Of. nr. 1052 bis, din 21 octombrie 2023.

Memoriul UNBR transmis către Guvernul României cu privire la Codul român al sustenabilității este disponibil aici.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și UNBR. Trimiterea facturilor prin sistemul RO e-factura

 

UNBR. Memoriu cu privire la Codul român al sustenabilității was last modified: noiembrie 28th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: