UNBR. Decizia Comisiei Permanente nr. 48/2023 pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Fondului de Solidaritate a Avocaților

17 nov. 2023
Vizualizari: 151

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 48 din 20-21.10.2023 pentru modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a Fondului de Solidaritate a Avocaților (aprobat prin Decizia Comisiei Permanente nr. 140/03.06.2016).

Redăm, în continuare, prevederile Deciziei:

Art. 1 – Regulamentul de organizare și funcționare a Fondului de Solidaritate a Avocaților (în continuare, Regulamentul), aprobat prin Decizia Comisiei Permanente nr. 140/03.06.2016, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Art. 8 din Regulament se completează și va avea următorul cuprins:

„ART. 8 – Acordarea ajutoarelor din Fond se va face numai în baza unei solicitări scrise. Solicitările vor fi depuse direct sau prin corespondență, la secretariatul UNBR și vor fi însoțite de înscrisuri doveditoare. Solicitarea va fi făcută de cel interesat, iar în cazul în care acesta nu se poate adresa personal, de soțul/soția, copiii sau părinții săi. Solicitarea va cuprinde, separat, un opis în care se va menționa fiecare document justificativ de plată (facturi, inclusiv proforma, chitanțe etc), ce se va atașa la acesta, și suma totală care reiese din cumularea lor, care trebuie să coincidă cu cea din formularul-tip al cererii de ajutor. Comisia Permanentă are dreptul de a cere solicitantului orice document suplimentar și orice lămuriri necesare, în situația în care apreciază că este necesar pentru soluționarea cererii”.

Art. 2 – Formularul tip de cerere de ajutor din Fondul de Solidaritate a Avocaților se modifică și se completează, având formatul cuprins în Anexa la prezenta decizie.

Art. 3 – Prezenta decizie se comunică membrilor Consiliului UNBR și Barourilor care vor asigura comunicarea acesteia către membrii săi și se publică pe web-site-ul www.unbr.ro, la secțiunea Fondul de Solidaritate.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să consultați sursa informației.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și UNBR. Hotărârea Consiliului privind modificarea Hotărârii nr. 213/2011 de aprobare a utilizării Fondului de solidaritate a avocaților și a legislației subsecvente

 

UNBR. Decizia Comisiei Permanente nr. 48/2023 pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Fondului de Solidaritate a Avocaților was last modified: noiembrie 17th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.