UBB. Metarankingul universitar – 2022

25 nov. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 65

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) informează asupra publicării Metarankingului Universitar-2022, de către Centrul Qualitas al UBB, în data de 25 noiembrie 2022, în baza datelor disponibile în rankingurile internaționale ale universităților până la data de 23 noiembrie 2022.

Metarankingul Universitar a fost elaborat și publicat inițial sub egida Ministerului Educației și Cercetării în 2016, cu consultanță internațională.

Metarankingul Universitar reunește principalele rankinguri internaționale ale universităților, oferind o imagine mai stabilă asupra performanței unei universități, dincolo de performanțele potențial întâmplătoare/fluctuante în anumite rankinguri specifice.

Considerându-se schimbările în modalitatea de înțelegere a rankingurilor universităților și a noului demers CoARA, din 2022 Metarankingul Universitar va fi publicat sub egida Centrului Qualitas al UBB, cu un grup de experți (coautori) interni și externi, cu metodologia elaborată de unii dintre aceștia în 2016 și folosită apoi constant între 2017-2021.

În acest fel, prezentarea rezultatelor și concluziilor într-un format mai congruent cu CoARA poate fi mai ușor realizată, practica publicării rankingurilor de o universitate (sau mai multe), cu grup extins de experți, fiind una practicată internațional, alături de rankingurile efectuate de diverse companii private.

De-a lungul celor șapte ani de existență, Metarankingul Universitar s-a impus ca unul de referință în spațiul academic și public românesc.

În noul context CoARA recomandăm utilizarea lui pentru analize interne ale universităților („benchmarks”) și pentru politici publice bazate pe dovezi, reamintind însă că rankingurile evaluează doar o parte din activitatea academică complexă a universităților, fără a face diferențe de valoare complete și stabile/nemodificabile.

În acest sens, Anexa privind Metarankingul Universtar din anul 2022 poate fi consultat prin accesarea sursei informației.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și UBB. Lansarea primei școli Post-MBA din România

 

UBB. Metarankingul universitar – 2022 was last modified: noiembrie 25th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.