Tudorel Toader: S-a prelungit termenul pentru depunerea de propuneri pentru modificarea celor patru coduri

28 iun. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 498

Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că a prelungit până pe 15 iulie termenul pentru depunerea de propuneri pentru modificarea celor patru coduri – Codul civil și Codul de procedura civilă, Codul penal și Codul de procedura penală, relatează News.ro.

Ministerul a trimis o scrisoare foștilor membri din comisiile de elaborare a acestora, la facultățile de drept, la Academia Română, la CSM, ICCJ, Ministerul Public, dar și la notari, avocați și executori, pentru a le solicită propuneri.

„Vom proceda la un amplu proces de evaluare a celor patru coduri, coduri care și-au arătat sub anumite aspecte limitele și trebuiesc probabil modificate. Am trimis o scrisoare la foștii membri din comisiile de elaborare a codurilor, la facultățile de drept, la Academia Română, la notari, executori, avocați și la autoritățile judiciare ale statului, la CSM, la ICCJ, la Ministerul Public, la DIICOT. Am dat un termen pe care l-am prelungit până pe 15 iulie pentru a ne formulă propuneri de eventuale modificări ale celor patru coduri”, a declarat Tudorel Toader, la începutul dezbaterii publice privind pragul pentru abuzul în serviciu.

Ministrul a spus că a solicitat instituțiilor și motivările propunerilor, urmând că apoi să fie organizată și o dezbatere publică pe tema modificării celor patru coduri.

„Dacă se trece și de această etapă, atunci ar începe greul. Începe muncă de fond”, a adăugat ministrul.

La prima dezbatere publică privind modificarea dispozițiilor din Codul Penal referitoare la abuzul în serviciu, care are loc la Ministerul Justiției, participa aproximativ 40 de persoane.

La dezbatere sunt prezenți prezentanți ai societății civile, precum Asociația pentru cinstirea memoriei eroilor, Asociația Funky Citizens, Asociația Expert Forum, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului sau Platforma „de-clic”, dar și avocați și juriști.

Sursa informației

Tudorel Toader: S-a prelungit termenul pentru depunerea de propuneri pentru modificarea celor patru coduri was last modified: iunie 28th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter