Tribunalul București obligă IRDO să își facă publică activitatea

15 aug. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1090

Despre

  • Socoteală pentru sumele primite de la buget
  • Să informeze publicul despre activitățile sale

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR – CH) a dat în judecată, în februarie 2016, Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO), înființat în 1991, pentru nerespectarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

De la înființare această instituție nu a ieșit în evidență, consideră APADOR – CH, însă odată cu acest proces, IRDO va trebui să facă publice rapoartele de activitate, bugetul și să divulge numele persoanelor din conducere.

APADOR-CH a derulat un proiect de 2 ani (2014-2016) menit să popularizeze instituțiile publice plătite din bugetul de stat să apere drepturile omului în România. Pe lângă Avocatul Poporului, o altă instituție cu acest obiect de activitate este IRDO, care a refuzat să răspundă întrebărilor ce ar fi putut face mai multă lumină în privința activității sale, drept pentru care s-a decis demararea procedurii legale.

Prin sentința dată în procesul deschis de APADOR-CH în februarie 2016, Tribunalul București a obligat IRDO să răspundă tuturor întrebărilor formulate de către APADOR-CH, admițând că și IRDO, ca orice instituție publică, este obligată să dea socoteală pentru sumele primite de la buget și să informeze publicul despre activitățile sale. Sentința tribunalului nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs.

Sursa informației

 

Tribunalul București obligă IRDO să își facă publică activitatea was last modified: august 12th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter