ThoughtWorks achiziționează Gemini Solutions INC. Achiziția va consolida fundația companiei globale ThoughtWorks și extinderea la nivel european

14 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 239

ThoughtWorks, o companie globală de consultanță software, a anunțat astăzi că a încheiat un acord pentru a achiziționa Gemini Solutions, o companie de dezvoltare software și de servicii de consultanță, având centrul de dezvoltare în România.

Fondată în 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley și având activitatea principală în România, Gemini Solutions este dedicată furnizării de servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială. Astăzi, echipa Gemini Solutions are peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software. Echipele tehnice ale Gemini Solutions sunt recunoscute nu doar pentru livrarea rapidă, ci și pentru disciplina lor în dezvoltarea produselor. Gemini Solutions oferă un amestec unic de creativitate, agilitate, disciplină și excelență tehnică, acest mix contribuind la dezvoltarea unor parteneriate durabile cu clienții.

Încheierea achiziției va rezulta în înființarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Achiziția va consolida fundația companiei ThoughtWorks și va contribui la extinderea la nivel european. Echipa va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

Șerban Țîr, anterior  Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România.

Suntem încântați că Gemini Solutions se va alătura familiei ThoughtWorks. Echipa va reprezenta o parte esențială a planurilor de extindere atât internaționale, cât și europene ale ThoughtWorks. Am căutat un partener premium care să contribuie la creșterea capacității noastre de livrare nearshore, în special în Europa, iar Gemini Solutions este o potrivire perfectă. Suntem entuziasmați să preluăm ștafeta de la fondatorii Gemini Solutions și să ducem afacerea la următorul nivel. Echipa aduce o experiență bogată și va accelera creșterea în domeniile noastre strategice de interes, respectiv  transformarea digitală, modernizarea organizațiilor, datele și îmbunătățirea experienței clienților. Talentul Gemini Solutions, similaritatea culturii organizaționale, angajamentul pentru a dezvolta și a livra proiecte, capacitatea de a crește și relațiile existente cu clienții se potrivesc perfect cu ale noastre”, a declarat Guo Xiao, Președinte și Director Executiv, ThoughtWorks.

„Încă de la începuturile noastre am lucrat pentru a ajuta organizații de top, indiferent de dimensiune sau maturitate, să înflorească și să prospere, oferindu-le soluții de software excepționale. ThoughtWorks și Gemini Solutions au o filosofie și o dăruire comună pentru succesul clientului. Suntem încântați pentru oportunitatea de a deveni parte a unui lider global din industria IT. Această achiziție este, de asemenea, dovada și validarea marelui talent și a capacității sectorului IT românesc, motive pentru care o organizație internațională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piață”, a declarat Theo Nissim, Chief Executive Officer (CEO) și fondator Gemini Solutions.

Campanie Craciun UJmag 2020

Această achiziție va îmbunătăți semnificativ capacitatea ThoughtWorks de a sprijini și a deservi clienții, în special în Europa. Echipa Gemini Solutions aduce cu ea o bogată experiență în IoT, big data, AI, data science, mobilitate și cloud, care va spori și va consolida oferta ThoughtWorks în acest domeniu.

Se preconizează că tranzacția se va finaliza în ianuarie 2021, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de încheiere a tranzacției. Detaliile financiare ale tranzacției sunt confidențiale.

***

Despre Gemini Solutions

Înființată în 2005, la San Francisco, de un grup-nucleu de ingineri din Silicon Valley și având centrul de dezvoltare în România, Gemini Solutions oferă servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială. Cu peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează în București, Cluj și Iași, Gemini Solutions acoperă un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software. Angajamentul Gemini Solutions este să-și susțină clienții și partenerii cu un amestec unic de creativitate, agilitate, disciplină și excelență tehnică.

Despre ThoughtWorks

Suntem o companie de consultanță în domeniul software-ului și o comunitate de oameni pasionați și motivați, cu peste 7.000 de angajați în 46 de birouri din 15 țări. De-a lungul istoriei noastre de peste 25 de ani, am ajutat clienții să rezolve probleme complexe de business, în care tehnologia a făcut diferența. Când singura constantă este schimbarea, noi vă pregătim pentru imprevizibil.

ThoughtWorks achiziționează Gemini Solutions INC. Achiziția va consolida fundația companiei globale ThoughtWorks și extinderea la nivel european was last modified: ianuarie 14th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.