Calificarea echipei României în finala Concursului Şcolilor de magistratură din Europa – THEMIS, Ediţia a X-a

13 mai 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1156

Despre

  • Competiția internațională THEMIS pentru viitorii judecători şi procurori europeni
  • Calificarea echipei României
  • Finala prezentei ediții: 26–30 octombrie 2015, București

Pe site-ul INM a fost publicat comunicatul de presă ce privește calificarea echipei României în finala competiției internaționale THEMIS. Ca urmare a câștigării ediției de anul trecut de o echipă a României, finala din 2015 va avea loc la București în perioada 26–30 octombrie.

„O echipă a Institutului Național al Magistraturii a obținut calificarea în Marea finală a Competiției internaționale THEMIS pentru viitorii judecători și procurori europeni, Ediția 2015, în urma participării, în perioada 7–10 aprilie 2015, la prima Semi-finală desfășurată în Slovacia.

Domeniul de concurs al acestei Semi-finale a fost Cooperarea internațională în materie penală. A concurat, în această etapă, un număr de 9 echipe, provenind din 8 state europene: Bulgaria, Franța,  Germania, Italia, Polonia, Portugalia, România și  Ungaria, aceasta din urmă fiind înscrisă în competiție cu două echipe.

INM a fost reprezentat de auditorii de justiție Alina Gaje, Irina Ionescu și Alexandru Moiceanu, coordonați de domnul procuror Tudorel Ștefan, formator cu normă întreagă al INM în domeniul dreptului Uniunii Europene. Alături de echipa României, cea de a doua echipă calificată în Marea Finală a fost cea reprezentând Italia.

Reamintim că ediția din 2014 a THEMIS a fost câștigată de o echipă a României. Ca o consecință, Marea finală a prezentei ediții se va desfășura la București, în perioada 26–30 octombrie 2015.

În Competiția din acest an au fost înscrise două echipe ale INM. Cea de a doua echipă va participa în cadrul componentei Cooperare internațională în materie civilă – dreptul european al familiei și drept european succesoral, care se va desfășura în perioada 19– 22 mai 2015  în Belgia.

Evenimentul reprezintă o continuare a edițiilor anterioare, organizate de Institutul Național al Magistraturii în parteneriat cu Centrul de Studii Judiciare din Portugalia (CSJ), încă din anul 2006. În anul 2010, întrucât proiectul s-a bucurat încă de la prima ediție de sprijinul Rețelei de la Lisabona din cadrul Consiliului Europei și al Rețelei Europene de Formare Judiciară  (REFJ/EJTN), competiția a fost inclusă în catalogul programelor de formare al EJTN, în scopul adaptării și extinderii formatului original al proiectului.

Competiția THEMIS continuă să demonstreze utilitatea formării viitorilor judecători și procurori în anumite domenii care presupun aplicarea directă a normelor de cooperare judiciară internațională, favorizând, totodată, dezvoltarea relațiilor profesionale între participanți, precum și între aceștia și formatori și oferind posibilitatea dezbaterii lucrărilor prezentate în fața unor jurii alcătuite din profesioniști în domeniile competiției.

Adresăm felicitările noastre echipei și coordonatorului și le urăm succes în continuare!

Accesați comunicatul de presă publicat pe site-ul INM (www.inm-lex.ro).

Calificarea echipei României în finala Concursului Școlilor de magistratură din Europa – THEMIS, Ediția a X-a was last modified: mai 13th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter