Strămutarea procesului civil. Cerere de revizuire respinsă ca nefondată (NCPC)

2 apr. 2020
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 159

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 716/2019

NCPC: art. 40 alin. (4)

Monitor Dosare

Prin Încheierea nr. 1397 din 14 mai 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție, secția I civilă, a anulat, ca netimbrată, cererea formulată de petenta Asociația pentru Cinstirea Memoriei Eroilor privind strămutarea procesului civil ce formează obiectul dosarului nr. x/2012 al Judecătoriei sectorului 4 București.

Împotriva acestei încheieri a formulat cerere de revizuire Asociația pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin Președinte fondator A..

La termenul de astăzi, 4 aprilie 2019, Înalta Curte a rămas în pronunțare asupra inadmisibilității cererii de revizuire în raport de dispozițiile art. 40 alin. (4) C. proc. civ.

Conform textului de lege sus-menționat, hotărârea dată asupra cererii de strămutare nu este supusă niciunei căi de atac, în consecință, nici căii de atac de retractare a revizuirii.

Raportat la aceste argumente, Înalta Curte urmează să respingă cererea de revizuire ca inadmisibilă, partea neavând deschisă calea de atac pe care a exercitat-o împotriva încheierii pronunțate într-o cerere de strămutare.

Sursa informației: www.scj.ro.

Strămutarea procesului civil. Cerere de revizuire respinsă ca nefondată (NCPC) was last modified: aprilie 1st, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter