STEP ELSA presupune, în primul rând, stagii de practică

14 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1532
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Bună ziua, stăm de vorbă cu noul vicepreședinte al STEP ELSA Tg. Mureș. Ce presupune acest departament al ELSA?

Campanie Craciun UJmag 2020

Cosmin Pop: Departamentul pe care urmează să-l conduc presupune, în primul rând, stagii de practică. Aceasta este una dintre armele pe care departamentul se axează cel mai mult. În principiu STEP-ul este și numele departamentului, și numele stagiului de practică internațională, care reprezintă și activitatea noastră cea mai importantă. Desfășurăm atât stagii, aici la noi în oraș, cu cabinetele de avocatură, notariat sau ale executorilor cu care colaborăm, cât și stagii de practică internaționale, cu alți studenți ELSA din alte țări.

Universul Juridic: Care sunt principalii voștri susținători în activitățile STEP?

Cosmin Pop: Principalii noștri susținători, din experiențele din anii trecuți, sunt în primul rând instituțiile din orașul nostru – tribunalul, judecătoria, curtea de apel – continuând cu cabinetele de avocatură, cabinetele notarilor și ale executorilor judecătorești.

Universul Juridic: Fiind elsac este un avantaj în relația cu facultatea, cu profesorii facultății, cu organele implicate în procesul de învățământ, sau este ca și cum ai fi un student ca oricare altul la facultatea de Drept?

Cosmin Pop: Eu consider că este un mare avantaj deoarece, pe lângă oportunitățile pe care facultatea ți le poate oferi, poți să participi la foarte multe evenimente, cum ar fi conferințe, tot felul de evenimente juridice care te ajută în activitatea ta, te ajută să-ți consolidezi unele cunoștințe și nu în ultimul rând te ajută să aplici practic ce ai învățat în cadrul unor stagii de practică.

Universul Juridic: Care ar fi un cumul de elemente pe care ar trebui să le îndeplinească un candidat la ELSA?

Cosmin Pop: Nu sunt foarte multe elemente care trebuie să fie prezente. În primul rând disponibilitate, perseverență și voință. Deoarece asociația noastră este una tânără, este în plină dezvoltare și avem nevoie de cât mai mulți studenți disponibili și gata să ne ofere ajutorul lor.

Universul Juridic: Relația cu celelalte filiale ale ELSA și cu ELSA România v-au ajutat în organizarea și în dezvoltarea departamentului?

Cosmin Pop: Da, chiar dacă suntem la început de mandat, această relație se consolidează în primul rând prin ședințele cu ceilalți vicepreședinți, cu vicepreședintele STEP ELSA România și totodată prin foarte multe evenimente la care participă mai multe organizații.

 

STEP ELSA presupune, în primul rând, stagii de practică was last modified: septembrie 14th, 2016 by Cosmin Pop

Vă recomandăm:

Despre autor:

Cosmin Pop

Cosmin Pop

Este vicepreședinte STEP ELSA Târgu Mureș.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter