Conferință Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României, ediția a IV-a

1683       0

Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României, ediția a IV-a 📅 18 septembrie 2021 Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României, ediția a IV-a

Data 18 septembrie 2021
Locația Aula Magna „Ioan Curea”, Universitatea de Vest din Timișoara

Baroul Timiș, în parteneriat cu Editura Universul Juridic, organizează a IV-a ediție a Conferinței „Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României”.

Conferința va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 10.00 în Aula Magna „Ioan Curea”, Universitatea de Vest din Timișoara.

Conferința va fi structurată în patru paneluri tematice, după cum urmează:

Panel I – Drept procesual civil

Panel II – Drept procesual penal

Panel III – Drept civil

Panel IV – Drept penal

În cadrul conferinței va avea loc evenimentul de lansare a cărților:

1. „Gașca de la Drept. O poveste din vremea studenției”, autor prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, Editura Universul Juridic, 2021;
2. Legea organizării și exercitării profesiei de avocat. Ediția a II-a, revăzută și adaugită, autor av. dr. Ștefan Naubauer, Editura Universul Juridic, 2021;

În cadrul acestuia vor lua cuvântul:

Conf. univ. dr., av Laura Maria Stănilă
Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca
Av. dr. Ștefan Naubauer

 

PROGRAM:

 

09,15-10,00Înregistrare participanți și welcome coffee
10,00-10,15Cuvânt de deschidere – Lect. univ. dr., av. Sergiu Stănilă, Decan, Baroul Timiș

                                           Nicolae Cîrstea, Președinte, Grupul Editorial Universul Juridic

10,15-10,45Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, Președinte, Uniunea Națională a Barourilor din România                          Există o autoritate de lucru judecat implicită?
10,45-11,15Jud. dr. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea

Soluții la unele probleme „mecanice” generate în faza de judecată de bias-urile cognitive în materia nulităților absolute, precum și un „scurt ghid” de evitare a efectului de noise al erorilor de pattern în privința probelor neconstituționale

11,15-11,45Prof. univ. dr., av. Lucian Bernd Săuleanu, Decan, Baroul Dolj                                                                      Codul civil – dreptul comun în materia societăților, o Fata Morgana?
11,45-12,15Av. dr. Florentin Țuca, Managing Partner, Țuca Zbârcea & Asociații

Intermezzo

12,15-12,45:Prof. univ. dr., av. Gheorghiță Mateuț, Universitatea Babeș-Bolyai

Buna credință în procedura penală

12,45-13,15Jud. Mircea Crețu, Președinte, Curtea de Apel Timișoara

Jurisprudența CEDO privind continuitatea completului în procesul penal

13,15-14,15Pauza de masă
14,15-14,30Prezentare pagină web și platformă Barou Timiș
14,30-15,00Lansare/semnare carte
15,00-15,30Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, Rector, Universitatea „Nicolae Titulescu”, București    Aspecte practice privind aplicarea Legii nr. 55/2021
15,30-16,00Conf. univ. dr., av. Claudiu Constantin Dinu, Facultatea de Drept, Universitatea din București       Acte de dispoziție în materie civilă prin prisma reglementării profesiei de avocat
16,00-16,30Conf. univ. dr., av. Claudiu Constantin Dinu, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Actele procesuale de dispoziție reglementate de Codul de procedură civilă din perspectiva profesiei de avocat

16,30-17,00Prof. univ. dr., av. Sergiu Bogdan, Asociat coordonator, SCA Sergiu Bogdan & Asociații

Chestiuni actuale privind culpa medicală sancționată ca neglijență în serviciu 

17,00-17,30Conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea

Dosarul Electronic Național și implicațiile sale în Materia procedurii civile

Condiții de participare:

Taxa de participare este:

– 50 lei+TVA pentru avocații definitivi membri ai Baroului Timiș și avocații definitivi cu sediul secundar înregistrat la Baroul Timiș. Avocatii din Baroul Timis vor participa doar in format fizic;
– 300 lei+TVA pentru avocații membri ai altor Barouri și pentru orice alte persoane care nu se încadreaza în categoria de mai sus atat pentru prezenta fizica cat si online.

Pentru avocații stagiari membri ai Baroului Timiș, participarea este gratuită.

Taxa de participare se poate achita în contul RO15BREL0002001437590100, deschis la Banca Libra Internet Bank Timișoara, titular Baroul Timiș, CIF 4759527 pe ordinul de plată făcându-se mențiunea „taxă de participare Conferință 18.09.2021 pentru ……………………….. (nume, prenume)”.
Copia OP se transmite prin e-mail la corespondenta.avocati@baroul-timis.ro. Înscrierile se fac până în data de 17.09.2021, ora 12.00, număr de telefon Baroul Timiș: 0256498055.

Taxa de participare include (și pentru avocații stagiari):

– asistare la lucrările conferinței;
– cafea/apă pe toată durata evenimentului;
– masa de prânz;
– abonament valabil pana la data de 31.12.2021 la un modul Bibliolex (Biblioteca juridică virtuală).
–bibliolex are 5 module: REVISTELE UNIVERSUL JURIDIC, EXECUTARE SILITĂ, INSOLVENȚĂ, DREPT NOTARIAL, LIFE IN LAW, LAW IN LIFE.
Toți participanții vor primi acces la modulul REVISTELE UNIVERSUL JURIDIC. În cazul în care doriți acces la alt modul vă rugăm sa va exprimați opțiunea printr-un e-mail trimis la adresa: bibliolex@universuljuridic.ro.

PROCEDURA DE ÎNSCRIERE SE CONSIDERĂ FINALIZATĂ NUMAI DUPĂ CE SE COMUNICĂ LA ADRESA DE EMAIL corespondenta.avocati@baroul-timis.ro ORDINUL DE PLATĂ ÎNSOȚIT DE PRECIZAREA prezență fizică/prezență online (după caz).

Înscrierea este obligatorie pentru toate categoriile de avocați enumerate mai sus.

Conferința este organizată cu sprijinul:

WOLTERS KLUWER România

Alpha Bank

Alexandrion Grup România

Tudor. Personal Tailor

 Acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României, ediția a IV-a was last modified: septembrie 16th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.