Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii a oferit consultanţă juridică pentru lansarea primei platforme de peer to peer car sharing din România, perpetoo.com

26 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 81

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a oferit asistență juridică primei platforme de peer to peer car sharing (închiriere a mașinii personale) ce s-a lansat în România: perpetoo.com. Consultanța a implicat o serie de provocări de ordin juridc, în condițiile în care, la momentul lansării platformei, legislația care reglementează acest segment nu era încă definitivată, potrivit avocaților specializați în tehnologie, media și comunicații ai Pavel, Mărgărit și Asociații.

„În acest caz am oferit consultanță juridică unei firme care urma să activeze într-un domeniu insuficient reglementat, deoarece legislația aferentă se afla în dezbatere publică. Se poate spune așadar că am participat la procesul legislativ, purtând discuții cu autoritățile competente și chiar prezentând o inițiativă legislativă și câteva recomandări care au contribuit la definitivarea reglementărilor în domeniu”, a spus Radu Pavel, avocat specializat în domeniul tehnologie, media și comunicații și totodată Managing Partner al Pavel, Mărgărit și Asociații.

Conferintele Video Universul Juridic

Societatea de avocatură a consiliat perpetoo.com în toate aspectele juridice premergătoare lansării platformei, de la întocmirea contractelor de închiriere a mașinilor dintre proprietari și utilizatori până la revizuirea documentației privind protecția datelor cu caracter personal.

Potrivit avocatului Radu Pavel, în astfel de spețe consultantul juridic „trebuie să fie atent la relația dintre proprietarul autoturismului și utilizator și la toate problemele legale ce ar putea interveni, încerând să le preîntâmpine. Toate aceste aspecte trebuie incluse în termenii și condițiile platformei online, dar și în contractele ce intervin între părțile implicate”.

Perpetoo.com este o platformă online care reunește persoanele fizice și juridice care vor să ofere spre închiriere autoturisme, pe de o parte, și persoanele fizice care doresc să utilizeze un autoturism fără șofer, pe de altă parte. Autoturismele pot fi închiriate pentru o perioadă minimă de 3 ore și maximă de până la 30 de zile.

Procedura de închiriere decurge simplu. Proprietarii de mașini listează autoturisme pe platformă, acestea putând fi ulterior închiriate de persoanele care au nevoie de o mașină pentru a se deplasa. Toate autoturismele beneficiază de o poliță Casco, special concepută pentru un astfel de tip de serviciu, așa încât riscul asociat închirierii este minim, atât pentru proprietarul mașinii, cât și pentru cel care închiriază. Plata serviciului de închiriere este realizată online.

Serviciul de peer to peer car sharing pus la dispoziție de perpetoo.com are avantajul de a oferi utilizatorilor libertate de mișcare și, per ansamblu, poate fi chiar mai avantajos ca preț decat alte variante de transport. Totodată, în comparație cu firmele de închirieri mașini în stil tradițional, platforma perpetoo.com prezintă avantajul că „nu impune taxe suplimentare sau ascunse, toată activitatea desfășurându-se în mod transparent și într-un mediu bazat pe încredere. Proprietarul decide singur ce tarif va percepe pentru o zi de închiriere și are libertatea totală de a închiria mașina doar utilizatorilor ce îi conferă încredere”, a spus fondatorul platformei, Aurelian Marin.

De-a lungul anilor, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a gestionat multe spețe pentru companii din domeniul tehnologie, media și comunicații, oferind consultanță juridică în legătură cu: termenii și condițiile privind funcționarea portalurilor și website-urilor, prevederile GDPR, contractele cu clienții și riscurile aferente acestora, drepturile de proprietate intelectuală. Societatea are în portofoliu atât magazine online, cât și dezvoltatori de software. Aspectele legale aferente domeniului tehnologie, media și comunicații pot ridica o serie de provocări. Tocmai de aceea, apelând la un specialist, vă asigurați că speța este gestionată în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții, susțin avocații specializați în domeniul tehnologie, media și comunicații ai societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

 

****

Echipa Pavel, Mărgărit și Asociații este formată din avocați specializați, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate, peste așteptările clienților. Societatea abordează cazurile cu maxim profesionalism și dedicație, scopul final fiind atingerea obiectivelor clienților, rezultatele fiind unele de excepție. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2019, cazurile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 2 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevant expertiză, realizat de publicația Legal 500, cel mai prestigious ghid de firme de avocatură din lume, cu sediul în Londra. Societatea de avocatură este recunoscută totodată la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2019. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societate de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, pornind de la ariile de expertiză până la cele mai relevante cazuri din portofoliu, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro, unul dintre cele mai complexe existente pe piața de avocatură din România.

 

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a oferit consultanță juridică pentru lansarea primei platforme de peer to peer car sharing din România, perpetoo.com was last modified: septembrie 26th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter