Reuniunea Rețelei Judiciare Române în Materie Penală – 24-25 noiembrie 2016

29 nov. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 510

Despre

  • Transpunerea în legislația română a unor directive europene
  • Operaționalizarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate
  • Concluziile întâlnirii bilaterale româno–austriece (februarie 2016) în materia transferului de persoane condamnate
  • Soluția pronunțată de CJUE la data de 5 aprilie 2016

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 29 noiembrie 2016: Reuniunea Rețelei Judiciare Române în Materie Penală – 24-25 noiembrie 2016

În perioada 24 – 25 noiembrie 2016 a avut loc la București, la sediul Ministerului Justiției, o reuniune extraordinară a Rețelei Judiciare Române în materie penală. Reuniunea a fost organizată în contextul necesității dezbaterii unor aspecte legate de transpunerea în legislația română a Directivei 2014/41/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind ordinul european de anchetă în materie penală.

La reuniune au participat judecători și procurori, membrii Rețelei Judiciare Române în materie penală din cadrul curților de apel, ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, ai Serviciului de cooperare judiciară, relații internaționale și programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și reprezentanți ai Serviciului de cooperare judiciară în materie penală din cadrul direcției de specialitate din Ministerului Justiției.

Sursa informației


 11 Apr 2016: Reuniunea Rețelei Judiciare Române în Materie Penală – 4-6 aprilie 2016

În perioada 4-6 aprilie 2016 a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, prima reuniune din acest an a Rețelei Judiciare Române în Materie Penală. Reuniunea a fost organizată de către Ministerul Justiției, prin Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară (DDICJ).

La reuniune au participat judecători și procurori, membri ai Rețelei Judiciare Române în materie penală din cadrul curților de apel, parchetelor de pe lângă curțile de apel, Serviciului de cooperare judiciară, relații internaționale și programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și reprezentanți ai DDICJ.

În cadrul reuniunii au fost dezbătute aspecte legate de transpunerea în legislația română a următoarelor directive:
• Directiva 2014/41/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind ordinul european de anchetă în materie penală (cu termen de transpunere 22 mai 2017) și
• Directiva 2013/48/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 22 octombrie 2013 privind dreptul de a avea acces la un avocat în cadrul procedurilor penale și al procedurilor privind mandatul european de arestare, precum și dreptul ca o persoană terță să fie informată în urma privării de libertate și dreptul de a comunica cu persoane terțe și cu autorități consulare în timpul privării de libertate (cu termen de transpunere noiembrie 2016).

Totodată, au fost prezentate informații actualizate cu privire la:
• operaționalizarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate,
• concluziile întâlnirii bilaterale româno–austriece (februarie 2016) în materia transferului de persoane condamnate, precum și
• soluția pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene la data de 5 aprilie 2016 (cauzele conexate C-404/15 și C-659/15 PPU – Pál Aranyosi și Robert Căldăraru).

Rețeaua Judiciară Română în Materie Penală a fost înființată în anul 2001, având ca model Rețeaua Judiciară Europeană. Activitatea și-o desfășoară în baza ordinului dat de ministrul justiției. Este un for consultativ la nivel național, având un rol deosebit de important în tratarea temelor atât de actualitate națională, cât și europeană și internațională ce privesc cooperarea judiciară în materie penală, pregătirea judecătorilor, procurorilor, precum și a personalului auxiliar cu atribuții în acest domeniu. Anual elaborează și publică Buletinul Rețelei Judiciare Române în Materie Penală, iar Secretariatul îi este asigurat de către Serviciul Cooperare Judiciară Internațională în Materie Penală.

Sursa informației este Ministerul Justiției (www.just.ro).

Reuniunea Rețelei Judiciare Române în Materie Penală – 24-25 noiembrie 2016 was last modified: noiembrie 28th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter