Rectorul UBB a devenit cetățean de onoare al municipiului Satu Mare

30 sept. 2021
Vizualizari: 238

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a anunțat că Rectorul UBB a primit distincția de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare, aceasta reprezentând, potrivit inițiatorilor, „atât o recunoaștere a activității domniei sale, cât și o modestă recompensă morală pentru contribuția sa la dezvoltarea vieții academice din România”.

Cu această ocazie, Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a afirmat: „De-a lungul timpului am primit multe distincții academice sau publice, deși nu le-am căutat și nu mă redefinesc. Totuși, dintre cele publice, până acum am reacționat emoționat mai ales de titlul de cetățean de onoare al comunei bunicilor mei (comuna Homoroade – Țara Codrului/județul Satu Mare) – locul care mi-a colorat în vacanțe copilăria și care mi-a fundamentat major «cei șapte ani de acasă» – și de Ordinul Național pentru Merit în Grad de Cavaler, care a valorizat efortul constant de a moderniza mediul academic românesc. A deveni acum și cetățean de onoare al orașului Satu Mare este o completarea a lucrurilor care contează pentru mine, orașul Satu Mare fiind acela în care m-am născut, am crescut și unde mi-am definitivat educația preuniversitară, cel mai important lucru pe care l-am moștenit din această educație fiind respectul pentru diversitate și multiculturalitate”.

Sursa informației

🔔Vezi și UBB. Deschiderea anului universitar 2021-2022

Rectorul UBB a devenit cetățean de onoare al municipiului Satu Mare was last modified: septembrie 30th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: