Propunerile Plenului CSM de modificare a „Legilor Justiției” și rezultatul centralizării voturilor exprimate de judecători și procurori

2 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 873

Despre

  • Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor
  • Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară
  • Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Plenul CSM a hotărât, în ședința din data de 27 octombrie 2015, sesizarea ministrului justiției cu propunerile de inițiere a procedurilor de modificare și completare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform comunicatului de presă remis de CSM.

Propunerile de modificare a „Legilor Justiției” pot fi vizualizate accesând Ordinea de zi soluționată a Plenului CSM din data de 27 octombrie.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Rezultatul centralizării[1] voturilor exprimate de judecători și procurori, în cadrul adunărilor generale din luna septembrie 2015, pot fi vizualizate accesând următoarele link-uri:

Instanțe

Parchete

Instanțe și parchete

CSM precizează faptul că propunerile de modificare și/sau completare a textelor care nu au întrunit numărul de voturi necesare aprobării, precum și cele care presupun corelări cu alte texte de lege în vigoare, urmează  să fie reevaluate și supuse aprobării Plenului CSM în cadrul unei ședințe viitoare.

Potrivit comunicatului de presă, schimbările propuse de Consiliu sunt în acord cu recomandările de esență cuprinse în rapoartele Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare și reprezintă rezultatul propunerilor și consultărilor repetate ale sistemului pentru identificarea celor mai eficiente soluții legislative ce pot îmbunătăți activitatea sistemului judiciar.

Sursa informației este comunicatul de presă publicat de CSM (www.csm1909.ro).


[1] În cazul curților de apel și al parchetelor de pe lângă acestea, valorile din tabel reprezintă rezultatul centralizării voturilor exprimate de judecătorii de la toate instanțele din circumscripția curții de apel, respectiv de procurorii de la toate parchetele din circumscripția parchetului de pe lângă curtea de apel. 

Propunerile Plenului CSM de modificare a „Legilor Justiției” și rezultatul centralizării voturilor exprimate de judecători și procurori was last modified: noiembrie 3rd, 2015 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter