Proiectul româno-norvegian pentru combaterea grupărilor criminale itinerante și a traficului de persoane

30 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 873

Despre

  • Îmbunătăţirea cooperării dintre Poliţia Română şi Poliţia Naţională Norvegiană
  • Combaterea grupărilor criminale itinerante şi a traficului de persoane
  • 100 de poliţişti români beneficiază de pregătire în tehnici de interogare – nivel avansat

La nivelul Poliției Române se află în implementare proiectul „Consolidarea cooperării polițienești dintre România și Norvegia pentru combaterea grupărilor criminale itinerante și traficului de persoane”, derulat în parteneriat cu Poliția Națională Norvegiană.

Proiectul are ca obiectiv principal îmbunătățirea cooperării dintre Poliția Română și Poliția Națională Norvegiană pentru eficientizarea activităților de combatere a grupărilor criminale itinerante și a traficului de ființe umane.

În cadrul proiectului, care se desfășoară pe o perioadă de 34 de luni (iulie 2014 – aprilie 2017), sunt prevăzute activități comune operative ale polițiștilor norvegieni cu cei români, pe domeniile combaterii grupărilor criminale itinerante și a traficului de persoane.

Pe parcursul proiectului, polițiști români acordă sprijin și asistență directă colegilor norvegieni în instrumentarea cauzelor ce fac obiectul proiectului.

Pe lângă activitățile cu specific operativ, partenerii de proiect urmează să efectueze vizite de studiu în Norvegia, pentru schimb de bune practici în domeniul combaterii grupărilor criminale și a traficului de persoane. În cadrul proiectului, 100 de polițiști români beneficiază de pregătire în tehnici de interogare – nivel avansat.

Totodată, proiectul vizează asigurarea de asistență tehnică pentru îmbunătățirea capacității de investigare a cazurilor de trafic de persoane și criminalitate itinerantă.

Proiectul este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, printr-un Grant acordat de Norvegia și are un buget în valoare de 14.844.166 de lei (dintre care 12.617.541 de lei sunt fonduri nerambursabile, 85%, iar 2.226.625 de lei sunt co-finanțare publică, 15%).

Sursa informației este comunicatul Poliției Române (www.politiaromana.ro).

Proiectul româno-norvegian pentru combaterea grupărilor criminale itinerante și a traficului de persoane was last modified: septembrie 30th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter