Programul de leadership pentru tineri jurişti din România „Lideri pentru Justiţie 2017” – apel la candidaturi

22 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1384

Despre

  • Șase sesiuni de training și o întâlnire cu Alumni
  • Vor fi selectați 20 de tineri juriști
  • Termenul-limită pentru depunerea candidaturii: 16 octombrie 2016, ora 23:59

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer (KAS RLPSEE) lansează apelul la candidaturi pentru cea de-a 8-a ediție a programului de leadership pentru tineri juriști din România – Lideri pentru Justiție.

Programul este deschis tinerilor juriști între 22 și 35 de ani aflați în pimii 5 ani de carieră profesională, masteranzilor, precum și studenților la drept aflați în ultimul an de studiu. Vor fi selectați 20 de tineri juriști cu potențial de lideri!

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Lideri pentru Justiție 2016 presupune:

Șase sesiuni de training și o întâlnire cu Alumni în perioada ianuarie-iulie 2017, dedicate dezvoltării abilităților de lider:

– Sesiunea 1 – Viziune și creativitate
Vision and Creativity. Let the Thinking Begin! (ianuarie)

– Sesiunea 2 – Cum să lucrezi în echipă și să conduci o echipă. Povestea lui Eu vs. Noi
Team Leading and Team Work. The Tale of I Do vs. We Do (februarie)

– Sesiunea 3 – Arta de a lua decizii și managementul schimbării
Decision Making and Change Management. The Art of Sound Choices (martie)

– Sesiunea 4 – Abilități de comunicare. Cum să spui și să scrii mai bine
Communication Skills. Say It Better, Write It Better (aprilie)

– Sesiunea 5 – Managementul proiectelor. Instrumente care fac diferența
Project Management. The “How To” that will Make the Difference (mai)

Întâlnirea Anuală a Rețelei de Alumni Lideri pentru Justiție
Leaders for Justice Alumni Network Annual Meeting (iunie)

– Sesiunea 6 – Evaluare și feedback. Ce mai trebuie să știi pentru a deveni un bun lider
Evaluation and Feedback. What Else You Need to Know to Make a Good Leader (iulie)

Fiecare sesiune începe joi la ora 15:00 și se încheie duminică la ora 13:00, iar programul unei zile complete cuprinde module de training în intervalele 09:00-13:00 și 15:00-19:00. Locațiile și datele sesiunilor de training vor fi transmise candidaților selectați în luna decembrie. Toate costurile programului (cazare, mese, pauze de cafea, materiale de training etc.), cu excepția celor de transport în țară, sunt acoperite de Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer.

Implementarea unor proiecte de grup: pe parcursul sesiunilor de training, participanții vor dezvolta idei de proiecte care vizează probleme-cheie din sistemul de justiție sau din societatea românească privită ca ansamblu. Structura programului, prin succesiunea temelor celor 6 sesiuni de training, îi ghidează pe participanți în aplicarea abilităților învățate și le facilitează folosirea instrumentelor dobândite pentru îndeplinirea scopului practic al proiectului/elor de grup.

Întâlniri cu decidenți și profesioniști cu o activitate remarcabilă în domeniul justiției: fiecare sesiune de training include un modul de 3-4 ore în care participanții discută deschis, pe o temă de actualitate din justiție, cu unul sau mai mulți invitați. De asemenea, participanții vor fi invitați la întâlnirile lunare ale rețelei de alumni.

Conferintele lunii noiembrie
”

Vizită de studiu la Berlin (septembrie 2017): timp de șase zile, cei 20 de participanți vor cunoaște sistemul de justiție german prin întâlniri cu decidenți, vizite la instituții relevante din Berlin și participarea la două ședințe de judecată (civilă și penală). Programul include de regulă instituții precum Bundestag-ul german, Tribunalul de Land, Curtea Constituțională de Land, Biroul Procurorului General, dar și Ambasada României la Berlin sau Asociația Magistraților din Germania. Pe tot parcursul vizitei de studiu va fi asigurată prezența unui interpret, iar toate costurile aferente vizitei vor fi acoperite de organizatori.

Leaders for Justice Alumni Network: candidații selectați se vor putea implica în activitățile rețelei de absolvenți ai programului formată din 130 tineri din toate profesiile juridice (judecători, avocați, procurori, consilieri juridici, ofițeri de poliție, mediatori, asistenți universitari, juriști în ONG sau companii etc.). În cadrul rețelei de alumni, participanții organizează frecvent întâlniri de socializare sau discuții deschise cu profesioniști, participă împreună la diferite evenimente culturale sau sportive, contribuie la Newsletter-ul și la blogul Lideri pentru Justiție).

Asociația LiderJust: participanții au posibilitatea de se înscrie și a contribui activ la activitățile Asociației LiderJust, ONG înființat de absolvenții programului cu scopul de a facilita și promova implementarea proiectelor inițiate de participanții programului „Lideri pentru Justiție”.

Candidatura trebuie să conțină:

– un CV,
– o scrisoare de motivație de o pagină, și
– un eseu de maxim 2 pagini în care să prezinți o schimbare pe care dorești să o aduci sistemului de justiție din România. Structura eseului trebuie să urmărească identificarea unei probleme, alegerea unei soluții care să reflecte schimbarea și descrierea a ceea ce presupune schimbarea respectivă, precum și a modului în care ar trebui să arate sistemul de justiție după implementarea acesteia.

Toate documentele trebuie redactate în limba română, mărimea caracterelor 11 și o distanță de 1,5 între rânduri.

Trimite candidatura ta în limba română la adresa [email protected] până pe 16 octombrie 2016, ora 23:59.

Procesul de selecție va consta din 3 etape:

– peselecția candidaturilor scrise (17 – 31 octombrie 2016),

– interviuri cu candidații preselectați (7 – 11 noiembrie 2016),

– centru de evaluare (assessment center) pentru departajarea candidaților (opțional).

Comunicarea rezultatului final: 9 decembrie 2016.

Atât candidații (pre)selectați, cât și cei respinși vor fi informați prin e-mail.

Pentru mai multe informații, consultați sursa informației.

Programul de leadership pentru tineri juriști din România „Lideri pentru Justiție 2017” – apel la candidaturi was last modified: septembrie 21st, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter