Președintele Senatului dorește o dezbatere amplă asupra actelor de modificare a legislației penale

2 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 428

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului Senatului României din data de 1 februarie 2017, în cadrul Ședinței Biroului permanent ­de la aceeași dată, președintele Senatului, domnul Călin Popescu­ Tăriceanu, a făcut următoarele declarații:

Ceea ce avem pe ordinea de zi a Biroului Permanent este proiectul legii bugetului, dar foarte important sunt cele trei acte normative, pe care le-am primit de la Guvern, în această dimineață, este vorba de cele două proiecte de legi privind grațierea și o serie de alte măsuri care sunt în această privință. Al doilea proiect de lege este cel inițiat de Guvernul anterior care a suferit o mică adaptare și va fi introdus în circuitul legislativ și al treilea act normativ este ordonanța de urgență a Guvernului privitoare la modificările aduse Codului Penal. Vom demara, bineînțeles, procedurile obișnuite din cadrul Parlamentului și vă pot spune de pe acum că voi cere aprobarea Biroului permanent pentru a organiza o dezbatere la care voi invita președintele CSM, voi invita din partea Parchetului General, pe procurorul general, voi invita asociațiile profesionale ale magistraților, pentru că eu cred că asemenea acte normative de importanță trebuie dezbătute cu cei care sunt, sigur, parte a puterii judecătorești. Vreau să ascult punctul lor de vedere.

Vreau să fac ceva, ceea ce din păcate Guvernul anterior nu a făcut, această discuție prin care vreau să arăt toată deschiderea pe care noi, Senatul, o avem față de procesul democratic și procesul legislativ. Sigur că așa cred că este firesc să se întâmple și indiferent de procedura pe care o vor urma, pentru că ordonanțele de urgență știți – exista și o solicitare a Guvernului – mergem într-o procedură accelerată, într-o procedură de urgență. În continuarea atitudinii pe care am avut-o și în trecut, când am creat Grupul de lucru pe justiție, pentru a rezolva problemele pe care le avem, cred că această dezbatere este, în acest moment, extrem de utilă”.

Vezi și: Ministrul justiției anunță că proiectul de grațiere va merge spre aprobare în Parlament

Președintele Senatului dorește o dezbatere amplă asupra actelor de modificare a legislației penale was last modified: februarie 2nd, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter