Plata dobânzii legale aferente drepturilor bănești. Recurs (NCPC)

14 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2852
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1467/2016

NCPC: art. 499, NCPC: art. 634, C. muncii: art. 275

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Art. 275 din cuprinsul Titlului XII intitulat Jurisdicția muncii. C. muncii, în temeiul căruia a fost formulată prezenta acțiune, așa cum reiese din cererea de chemare în judecată aflată la filele 1-4 ale Dosarului nr. x/117/2015 al Tribunalului Cluj, prevede că „Dispozițiile prezentului titlu se completează ca prevederile C. proc. civ”.

Potrivit art. 634 alin. (1) pct. 4 din Legea nr. 134/2010 privind C. proc. civ., sunt hotărâri definitive, hotărârile date în apel, fără drept de recurs, precum și cele neatacate cu recurs.

De asemenea, art. 18 din Legea nr. 2/2013, privind unele măsuri pentru degrevarea instanțelor judecătorești, precum și pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind C. proc. civ., astfel cum a fost modificată prin O.U.G. nr. 62/2015 pentru prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanțelor judecătorești, precum și pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind C. proc. civ., prevede că hotărârile pronunțate în cererile privitoare la conflictele de muncă și de asigurări sociale, nu sunt supuse recursului.

Obiectul prezentului dosar îl reprezintă un litigiu de muncă, respectiv solicitarea reclamantului A. Turda, în numele membrilor de sindicat, adresată instanței de a pronunța o hotărâre prin care să se dispună obligarea pârâților G. Tureni. H. Tureni și I. Tureni la plata dobânzii legale aferente drepturilor bănești cuvenite conform sentinței civile nr. 12369 din 19 noiembrie 2012 pronunțate de Tribunalul Cluj, secția mixtă de contencios administrativ și fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale în Dosarul nr. x/117/2012, de la data introducerii cererii de chemare în judecată, la data plății efective, acțiune întemeiată pe dispozițiile C. muncii și Legea dialogului social nr. 62/2011.

Din interpretarea sistematică și literală a prevederilor legale evocate, rezultă că deciziile curților de apel pronunțate în materia litigiilor de muncă, în calea de atac a apelului, nu mai pot fi supuse controlului judecătoresc, prin exercitarea căii extraordinare a recursului.

Pentru considerentele mai sus expuse, Înalta Curte urmează să respingă, ca inadmisibil, recursul declarat de pârâții H. Tureni și I. Tureni împotriva Deciziei civile nr. 512 din 1 martie 2016 pronunțată de Curtea de Apel Cluj, secția a I-a civilă.

Raportat Ia soluția ce urmează a fi pronunțată și văzând dispozițiile art. 499 din Legea nr. 134/2010 privind C. proc. civ., potrivit cărora în cazul în care recursul se respinge fără a fi cercetat în fond ori se anulează sau se constată perimarea lui, hotărârea de recurs va cuprinde numai motivarea soluției, fără a se evoca și analiza motivelor de casare, analiza criticilor de nelegalitate invocate prin cererea de recurs nu se mai impune.

Sursa informației: www.scj.ro.

Plata dobânzii legale aferente drepturilor bănești. Recurs (NCPC) was last modified: decembrie 6th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter