Pavel, Mărgărit și Asociații. Ce trebuie să știi despre Declarația de beneficiar real

30 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 125

Începând cu 30 aprilie 2021, a fost reintrodusă obligația depunerii Declarației Beneficiarului Real pentru societățile cu răspundere limitată, iar termenul a fost prelungit până la 1 octombrie 2021.

Chiar dacă Legea nr. 108/2020 prevedea că anumite tipuri de entități erau exceptate de la depunerea Declarației Beneficiarului Real, este bine de știut că Legea nr. 102/2021 prevede că această obligație a revenit la toate categoriile de entități, începând cu 30 aprilie 2021. Persoanele juridice formate doar din persoane fizice au fost scutite de la depunerea declarației, atunci când persoanele fizice sunt singurii beneficiari reali.

Prin O.U.G. nr. 43/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 561/31.05.2021, în vigoare începând cu 31.05.2021, termenul limită pentru depunerea declarației anuale a beneficiarului real de către toate categoriile de entități a fost prelungit până la 1 octombrie 2021.

Ulterior datei de  1 octombrie 2021, declarația anuală trebuie depusă la Registrul Comerțului în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale și, dacă există o modificare a datelor de identificare ale beneficiarului real, declarația trebuie depusă în termen de 15 zile din momentul în care o astfel de modificare a intervenit.

Conform prevederilor art. 2 din O.U.G. nr. 191/2020 pentru prelungirea termenelor de depunere a declarației beneficiarului real, pe o perioadă de 90 de zile de la data încetării stării de alertă, declarațiile referitoare la beneficiarul real pot lua forma înregistrării sub semnătură privată sau formă electronică și pot fi trimise la registrul comerțului prin mijloace electronice, cu semnătură electronică sau prin servicii poștale și de curierat.

Pavel, Margarit & Associates din România Societate de Avocatură oferă asistență cu privire la depunerea declarațiilor beneficiarului real la registrul comerțului prin intermediul departamentului de avocați specializați în domeniul comercial, corporativ și M&A.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2021, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 2 în România în clasamentul  firmelor de avocatură de business cu cea mai relevant expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2021. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societate de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution.

Pavel, Mărgărit și Asociații. Ce trebuie să știi despre Declarația de beneficiar real was last modified: iulie 30th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter