[UPDATE: Pavel, Mărgărit & Asociații. 25.200 de dosare nesoluționate de ANRP pe Legea nr. 10/2001 pot lua calea instanțelor] Invitație la conferința cu tema „Restituirea proprietăților”, 24 octombrie 2018

24 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1411
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 24 octombrie 2018: 25.200 de dosare nesoluționate de ANRP pe Legea nr. 10/2001 pot lua calea instanțelor. Termenul de acționare în instanță expiră peste o lună!

Potrivit unui comunicat de presă, trimis de societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, în urma conferinței  organizate în data de 24 octombrie 2018, în luna octombrie 2018, existau circa 25.200 de notificări ale foștilor proprietari și persoanelor îndreptățite pentru retrocedarea imobilelor, ce au fost înregistrate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților de peste cinci ani și nu au fost soluționate încă. Aceste notificări pot căuta rezolvare în instanță, susțin avocații specializați în litigii și recuperarea imobilelor din cadrul societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

Astfel, pe data de 20 mai 2013, se regăseau depuse la ANRP circa 53.000 de dosare de retrocedare, ce aveau termen de soluționare cinci ani (potrivit Legii nr. 165/2013). Cum 25.200 din aceste dosare au rămas nesoluționate până în luna octombrie 2018, iar termenul de cinci ani s-a împlinit deja în luna mai a acestui an, foștii proprietari au șase luni la dispoziție pentru a depune acțiuni în instanță în vederea realizării dreptului și anume pentru constatarea calității de persoane îndreptățite și a existenței și întinderii dreptului de proprietate. Termenul de acționare în instanță pentru aceste dosare va expira însă pe data de 20 noiembrie 2018, așadar peste mai puțin de o lună, atrag atenția avocații de la Pavel, Mărgărit și Asociații.

Campanie Craciun UJmag 2020

ANRP a comunicat că peste 9.800 de dosare se află într-o fază finală a soluționării. Cu toate acestea, potrivit regulamentului de funcționare al Autorității, instituția are obligația de a rezolva circa 700 de dosare pe lună, așadar aproximativ 8.500 de dosare în decursul unui an. Raportat la acest mod de calcul, până la soluționarea de către ANRP a celor 25.200 de dosare în așteptare, vor mai trece cel puțin 3 ani.

În raport cu termenul de soluționare al ANRP, un proces în instanța de fond poate dura aproximativ un an, mai ales dacă apelezi la serviciile unui avocat specializat în recuperarea și retrocedarea imobilelor, susțin specialiștii societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

„Ponderea covârșitoare a dosarelor care încă așteaptă să fie rezolvate în baza Legii nr. 10/2001 și a Legii nr. 165/2013 este reprezentată de dosarele privind imobilele din București, iar la acestea se adaugă cele din restul țării, toate ajungând să fie centralizate la nivelul ANRP. Pe cale judecătorească, în instanță, termenul de soluționare poate va fi mai rapid”, a precizat avocatul coordonator Cătălin-Radu Pavel.

„Ca urmare a câștigării acestor dosare în instanță, persoanele îndreptățite își vor vedea recunoscute atât calitatea de persoane îndreptățite, cât și existența și întinderea dreptului de proprietate în cauză, și astfel, dobândind o hotărâre judecatorească în acest sens, vor avea dreptul să solicite ANRP soluționarea cu prioritate, în sensul stabilirii punctelor și a emiterii deciziilor de compensare prin puncte. Emiterea deciziilor reprezintă etapa finală a acestui îndelungat proces de despăgubire a foștilor propietari de imobile naționalizate, care vor putea în sfârșit încasa despăgubirile cuvenite, în concordanță cu reglementările din Legea nr. 165/2013”, a precizat avocatul senior Simona Alexandru.


Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații are onoarea de a vă invita la o conferință de presă, organizată în data de 24 octombrie 2018, ora 10.15.

Subiectul conferinței este unul de mare actualitate, care privește zeci de mii de cetățeni – restituirea proprietăților.

Evenimentul se va desfășura la sediul Pavel, Mărgărit & Asociații – ARA Business Center din Str. Părintele Galeriu nr. 6C, et. 1, Sector 2, București (aproape de Biserica Sfântul Silvestru, de Calea Moșilor și de Str. Mihai Eminescu).

Domnul Radu Pavel (Managing Partner) și doamna Simona Alexandru (Senior Associate Lawyer) vor susține conferința de presă.

Ei vor prezenta ultimele noutăți din acest domeniu și vor propune câteva soluții care vor grăbi procesul de restituire a proprietăților.

Vă așteptăm cu drag!

 

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

* Vă rugăm să confirmați prezența până în data de 22 octombrie, ora 20.00.

[UPDATE: Pavel, Mărgărit & Asociații. 25.200 de dosare nesoluționate de ANRP pe Legea nr. 10/2001 pot lua calea instanțelor] Invitație la conferința cu tema „Restituirea proprietăților”, 24 octombrie 2018 was last modified: octombrie 29th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter