Participarea procurorului general al României la Conferința europeană Impactul Regulamentului UE privind instituirea Parchetului European

18 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 229

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit celor publicate pe site-ul oficial (www.mpublic.ro), în cursul zilei de 13 decembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a participat la deschiderea Conferinței europene Impactul Regulamentului UE privind instituirea Parchetului European (EPPO) la nivelul autorităților naționale ale Statelor Membre UE participante.

Codul administrativ - 2019. Editie tiparita pe hartie alba

Astfel, evenimentul a avut loc la Hotelul Intercontinental din București, în perioada 13-14 decembrie a.c., și a fost organizat în cadrul proiectului „Promovarea protecției intereselor financiare ale UE prin susținerea acțiunilor Statelor Membre și ale instituțiilor europene în tranziția către Parchetul European”, implementat de Direcția Națională Anticorupție, cu sprijinul Asociației Române de Cercetare a Dreptului Penal European.

În acest context, domnul Augustin Lazăr a susținut o alocuțiune prin care a arătat că Ministerul Public s-a implicat în actualul demers de operaționalizare a EPPO și s-a declarat convins că la prima evaluare a acestui nou organ al UE, în 2022, rezultatele obținute vor fi importante. Ulterior acestei etape, procurorul general al PÎCCJ a precizat că este necesar să se treacă la extinderea competenței Parchetului European și la celelalte tipuri de infracțiuni la care face referire art. 86 alin. (4) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene: infracțiunile grave de natură transfrontalieră și cele care afectează mai multe state membre.

Totodată, proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul HERCULE III și își propune să abordeze o temă importantă a agendei europene din ultimii ani, și anume aplicarea Regulamentului privind înființarea Parchetului European și operaționalizarea acestei noi instituții. La eveniment au fost prezenți participanți din România și din alte 21 de state membre UE, precum și din Republica Moldova, între care directorul general al Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF), procurorii generali din Austria și Grecia, precum și ministrul justiției din România.

De asemenea, evenimentul are ca obiectiv reunirea reprezentanților instituțiilor europene, ai parchetelor naționale, judecători și cadre universitare, membri ai Asociațiilor pentru Dreptul Penal European și protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene din statele membre ale UE, în vederea împărtășirii experiențelor, provocărilor, ideilor și soluțiilor naționale și europene, necesare pregătirii instituțiilor europene dar și a sistemelor naționale cu ocazia înființării EPPO.

(Sursa foto: Ministerul Public)

Sursa informației

 

Participarea procurorului general al României la Conferința europeană Impactul Regulamentului UE privind instituirea Parchetului European was last modified: decembrie 17th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter