Parlamentul European. Undă verde pentru certificatul digital al UE privind COVID

9 iun. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 46

Parlamentul European a aprobat definitiv certificatul digital al UE privind COVID, pentru a facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene și pentru a contribui la redresarea economică.

Astfel, certificatul va fi emis gratuit de autoritățile naționale și va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie. El va include și un cod QR. Documentul va dovedi că deținătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obținut recent un rezultat negativ la testul COVID-19. În practică, va fi vorba de trei certificate distincte. Se introduce un cadru comun la nivelul Uniunii pentru a asigura interoperabilitatea certificatelor și capacitatea de a le verifica în întreaga Uniune Europeană. Astfel se vor preveni frauda și falsificarea.

De asemenea, acest sistem va fi aplicabil de la 1 iulie 2021, pe un termen de 12 luni. Deținerea certificatului nu va fi o condiție prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulație. În același timp, certificatul nu va fi considerat un document de călătorie.

Printre beneficiile principale se numără:

− Toate țările Uniunii vor accepta certificatele care dovedesc că deținătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obținut recent un rezultat negativ la testul COVID-19;

− Certificatul va favoriza libertatea de circulație și va contribui la eliminarea treptată și coordonată a restricțiilor

− Sistemul se va aplica de la 1 iulie 2021 pe un termen de 12 luni;

− Se încurajează testarea ușor accesibilă, la un preț abordabil: 100 de milioane EUR în fonduri europene pentru a cumpăra kituri de testare.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Parlamentul European. Pe agendă: adeverința digitală verde, investițiile UE, relațiile UE-UK

Parlamentul European. Undă verde pentru certificatul digital al UE privind COVID was last modified: iunie 9th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter