O.U.G. nr. 25/2017 pentru modificarea şi completarea Codului fiscal, de eliminare a supraacizei la carburanţi – PROIECT de lege

11 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1013

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 10 octombrie 2017, Plenul senatului a respins amendamentul Comisiei de buget-finanțe al Proiectului de lege privind aprobarea O.U.G. nr. 25/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, de eliminare a supraacizei la carburanți.

Proiectul a fost inițiat de către Guvern și a fost supus spre aprobarea Senatului, de către Guvern, fiind înscris pe ordinea de zi a ședinței din data de 4 octombrie 2017.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

Consiliul Economic și Social a avizat nefavorabil proiectul, iar Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil (Avizul nr. 689/28 august 2017), având însă și o listă de observații și propuneri de redactare și tehnică legislativă.

În data de 4 septembrie 2017, proiectul a fost trimis pentru raport la Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, iar în data de 28 septembrie 2017, Comisia a depus raportul cu nr. 557, dând proiectului un aviz favorabil, dar cu amendamente.

Raportul cu amendamente admise, inclusiv eliminarea accizării carburanților, a fost respins cu 37 de voturi pentru și 54 de voturi împotrivă, iar proiectul pentru aprobarea ordonanței de urgență, în forma inițială, a fost admis cu 58 de voturi favorabile, șase abțineri și 29 de voturi împotrivă.

Astfel, Legea de aprobare a trecut în forma propusă de Guvern.

În ședința din 30 august, Guvernul a aprobat Ordonanța de modificare a Codului Fiscal și majorarea accizelor pentru benzină și motorină gradual, în două etape: cu 0,16 lei/litru, începând cu 15 septembrie 2017, și cu încă 0,16 lei/litru, începând cu 1 octombrie 2017, niveluri valabile până în anul 2022, inclusiv – potrivit Mediafax.

Potrivit prevederilor proiectului de lege la anexa nr. 1 din Titlul VIII, purtând denumirea de „Accize și alte taxe speciale”, numerele curente 10 – 1 2, se modifică și vor avea următorul cuprins:

Pentru mai multe informații puteți consulta și forma inițiatorului precum și expunerea de motive la inițiativa legislativă.

Sursa informației

O.U.G. nr. 25/2017 pentru modificarea și completarea Codului fiscal, de eliminare a supraacizei la carburanți – PROIECT de lege was last modified: octombrie 11th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter