Organizarea Corpului Profesional al Mediatorilor din România – Hotărârea Consiliului de mediere

13 apr. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2078

Despre

  • Hotărârea nr. 4 din data de 25 martie 2015
  • Legea 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator
  • Rezumat al prezentei hotărâri
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Consiliul de mediere a făcut publică Hotărârea nr. 4 din data de 25 martie 2015 în baza căreia „Corpul Profesional al Mediatorilor din România” va fi organizat, având în vedere prevederile art. 17 alin. (1) și art. 24 din Legea 192/2006 (M. Of. nr. 441 din 22 mai 2006; cu modif. ult.) privind medierea și organizarea profesiei de mediator.

 
Vă prezentăm, în continuare, un rezumat al prezentei hotărâri.

• Mediatorii autorizați se organizează în asociații profesionale, entități fără personalitate juridică.

• La nivelul țării mediatorii autorizați se organizează, în funcție de județul în care își exercită profesia, în Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați din județul respectiv. Organele de conducere ale acestor Corpuri Profesionale (un președinte, doi vicepreședinți și un reprezentant pe lângă Curtea de Apel) sunt alese prin vot secret și direct, sub coordonarea unui membru al Consiliului de Mediere.

• În raza teritorială a fiecărei Curți de Apel se constituie câte o Comisie a Corpului Profesional al Mediatorilor de pe lângă Curtea de Apel, Comisie ce reprezintă mediatorii în relația cu sistemul juridic. Această comisie este formată din trei membri care își vor alege un reprezentant permanent și doi supleanți.

• Hotărârea anunță faptul că atribuțiile Corpurilor profesionale județene, durata mandatelor, modalitățile de revocare și Regulamentul de Organizare și Funcționare vor fi stabilite prin Statutul profesiei.

• Calitatea de membru al Consiliului de mediere nu este compatibilă cu statutul de candidat sau ales în Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați din Județ și Corpul Profesional al Mediatorilor de pe lângă Curtea de Apel.

Pentru a parcurge Hotărârea nr. 4 din data de 25 martie 2015, accesați documentul publicat pe site-ul oficial al Consiliului de mediere.

Organizarea Corpului Profesional al Mediatorilor din România – Hotărârea Consiliului de mediere was last modified: aprilie 12th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter