Ordinea de zi a ședințelor Comisiei Permanente UNBR din 29 și 30 ianuarie 2016

1 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 882

Despre

  • Priorități ale profesiei de avocat în anul 2016
  • Pregătirea profesională inițială în profesia de avocat
  • Pregătirea Congresului avocaților
  • Alte proiecte

UNBR a publicat ordinea de zi a ședinței Comisiei Permanente a UNBR convocată pentru zilele de vineri, 29 ianuarie 2016, orele 14:00-19:00 și sâmbătă, 30 ianuarie 2016, orele 9:00-13:00 la București, prin Decizia nr. 001-DP-2016 din 18 ianuarie 2016 a președintelui UNBR av. dr. Gheorghe Florea, precum urmează:

1. Aprobarea procesului-verbal al ședinței Comisiei Permanente a UNBR din 11-12 decembrie 2015.

2. Priorități ale profesiei de avocat în anul 2016 în realizarea politicilor publice privind reforma sistemului judiciar și integritatea funcționării mediului de afaceri.

3. Întâlnire de lucru între membrii Comisiei Permanente a UNBR și membrii Consiliului UNBR din Baroul București și Baroul Ilfov. Proiect. (gestionarea litigiilor privind interpretarea și aplicarea legii privind profesia de avocat; gestionarea jurisdicției profesionale la nivelul Consiliului UNBR; proiectul de desfășurare a activității membrilor Consiliului UNBR între ședințele Consiliului, prin conlucrare în colective de lucru, cu fiecare dintre departamentele Comisiei Permanente a UNBR; gestionarea comunicării publice privind profesia de avocat; sprijinirea activității INPPA).

4. Pregătirea profesională inițială în profesia de avocat. Realități și perspective. Conlucrarea dintre  Barouri și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Măsuri organizatorice privind desfășurarea activității Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Actualizarea  compunerii  Corpului de lectori ai INPPA. Proiect (cu participarea, în calitate de invitați, a membrilor Consiliului de conducere al INPPA, care nu sunt membri ai Comisiei Permanente).

5. Punerea în aplicare a măsurilor stabilite de Consiliul UNBR privind sistemul Casei de Asigurări a Avocaților (informare prezentată de Președintele CAA).

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

6. Măsuri organizatorice privind pregătirea Congresului avocaților – martie 2016 (organizarea Congreselor avocaților cu tema-Proiect; modificarea și completarea Statutului profesiei de avocat în raport cu evoluția legislației; stadiul proiectului privind legitimațiile de avocat; proiectul de desfășurare a activității Consiliului UNBR între ședințele acestuia în grupuri de lucru, în sistem informatizat; proiect de realizare a unui ghid de bune practici privind activitatea de asistență judiciară; stadiul realizării proiectului privind Carta albă a profesiei de avocat sub aspectul apărării apărării, a evitării conflictelor de interese; conlucrarea cu alte profesii juridice în realizarea activităților profesionale; Conlucrarea dintre barouri, Consiliul UNBR, Comisia Permanentă a UNBR și INPPA în realizarea activităților de perfecționare a pregătirii profesionale a avocaților, la nivelul barourilor de pe raza aceleiași curți de apel sau de pe raza unor curți de apel limitrofe – Proiect;  Fiscalizarea profesiei-realități, perspective; Centrul de studii și cercetări privind profesia de avocat – Proiect; Avocatura în România. Perspective 2025-2030. Raportul Grupului de lucru consultativ al Consiliului UNBR – cei mai tineri consilieri ai consiliilor barourilor; etc).  Desemnarea Comisiei de lucru a Comisiei Permanente care va pregăti Congresul avocaților 2016.

7. Inițierea și pregătirea unei consfătuiri de lucru la nivel național a coordonatorilor activităților de asistență judiciară de la nivelul barourilor. Proiect.

8. Proiect de modificare a organigramei UNBR (politici de personal, modificări ale statului de funcțiuni). Valorificarea spațiilor proprietatea UNBR din Calea Moșilor nr. 88, Sector 3 (informare a Serviciului administrativ).

9. Programe cu finanțare europeană privind dezvoltarea profesiei de avocat. Priorități.

10. Informare privind finalizarea stagiului de adaptare pentru acordarea consultantei  juridice în drept românesc. Raportul Comisiei de lucru a Comisiei Permanente.

11. Raport final de evaluare a desfășurării Proiectului de colaborare interprofesională dintre judecători și avocați privind aplicarea Avizului nr. (2013) 16 în relațiile dintre judecătorii și avocații români, 2014 – 2015. „Carta interprofesională între judecători, procurori și avocați”- lucrare amânată de la ședința anterioară a Comisiei Permanente.

12. Lucrări curente.

13. Diverse.

La ședință au fost invitați să participe:
– Pct. 2 al ordinii de zi: prodecanii Baroului București  și  parlamentari – avocați membri ai Baroului București, 29 ianuarie 2016, ora 14:00;
– Pct. 4 al ordinii de zi: membrii Consiliului de Conducere al INPPA care nu sunt membri ai Comisiei Permanente, 29 ianuarie 2016, ora 15:30;
– Pct. 5 al ordinii de zi: Președintele și vicepreședintele Casei de Asigurări a Avocaților, 29 ianuarie 2016, ora 14:00.

Sursa informației este UNBR (www.unbr.ro).

Ordinea de zi a ședințelor Comisiei Permanente UNBR din 29 și 30 ianuarie 2016 was last modified: februarie 1st, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter