[UPDATE: Termen-limită pentru depunerea declarației privind beneficiarii reali] ONRC. Noi modele de declarații privind beneficiarii reali

10 sept. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 244
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update: Termen-limită pentru depunerea declarației privind beneficiarii reali

Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) reamintește faptul că, la data de 1 octombrie 2021, se împlinește termenul de depunere a declarației anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului.

Campanie Craciun UJmag 2020

Astfel, potrivit art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, astfel cum a fost modificat prin O.U.G. nr. 43/2021 pentru prelungirea termenului de depunere a declarației anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice, termenul-limită pentru depunerea declarației este 1 octombrie 2021.

De asemenea, potrivit dispozițiilor art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019, astfel cum a fost modificat prin O.U.G. nr. 191/2020 pentru prelungirea termenelor privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina asociațiilor și fundațiilor, precum și a persoanelor juridice înregistrate în registrul comerțului, termenul până la care se depune declarația privind beneficiarii reali pentru societățile înregistrate în registrul comerțului până la data intrării în vigoare a legii referite, cu excepția celor prevăzute la art. 56 alin. (1¹), este de maximum 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Totodată, ONRC informează că declarația privind beneficiarii reali poate avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică și poate fi transmisă la oficiul registrului comerțului prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poștă și curier. ONRC recomandă ca transmiterea cererilor de depunere a declarațiilor privind beneficiarii reali să se facă, în principal, prin portalul de servicii al ONRC.

Nu în ultimul rând, menționăm că nerespectarea de către reprezentantul legal al persoanelor juridice a obligației de depunere a declarației privind datele de identificare ale beneficiarilor reali constituie contravenție și se sancționează cu amendă, iar dacă, în termen de 30 de zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale, reprezentantul persoanei juridice nu depune declarația privind datele de identificare ale beneficiarilor reali, tribunalul va putea pronunța dizolvarea societății, conform art. 57 din Legea nr. 129/2019.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a publicat noi modele de declarații privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului, declarații ce trebuie depuse până la data de 1 octombrie 2021.

În acest sens, în vederea simplificării formalităților de depunere și înscriere în Registrul Beneficiarilor Reali a declarației pe propria răspundere privind beneficiarii reali, prevăzute de dispozițiile Legii nr. 129/2019, au fost elaborate următoarele modele de declarații:

Declarația privind beneficiarii reali – nr. 6 (acest model va fi utilizat numai în situația în care declarația este dată în fața reprezentantului oficiului registrului comerțului de pe lângă tribunal);

Declarația privind beneficiarii reali – nr. 6A (acest model este orientativ și poate fi utilizat în cazul declarațiilor pe propria răspundere sub semnătură privată).

Totodată, se precizează că modelele de declarație vor trebui adaptate, după caz, prin raportare la numărul reprezentanților legali ai persoanelor juridice și la numărul beneficiarilor reali declarați.

De asemenea, ONRC anunță că s-a eliminat cerința completării cererii pentru depunerea declarației privind beneficiarii reali, iar oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale nu vor mai elibera confirmarea depunerii declarației pe propria răspundere privind beneficiarii reali.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și ONRC. Actul constitutiv al profesioniștilor reglementați de Legea nr. 31/1990 trebuie să cuprindă durata societății

[UPDATE: Termen-limită pentru depunerea declarației privind beneficiarii reali] ONRC. Noi modele de declarații privind beneficiarii reali was last modified: septembrie 10th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter