Eveniment O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există

142       0

O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există 📅 04 octombrie 2023 O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există

Data 04 octombrie 2023
Locația Sala de festivități „Flavius Teodosiu” de la etajul 6 al Baroului București, ora 14:00

„O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există” 

 

Baroul București organizează pe 4 octombrie 2023, la sediul său din dr. Râureanu nr. 3, sector 5 din București, o masă rotundă cu o tematică centrată pe disfuncționalitățile sistemului judiciar cu care se confruntă corpul profesional al avocaților și identificarea unor soluții. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 14.00, la sala de festivități „Flavius Teodosiu” de la etajul 6 al Baroului București. 

„O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există” a fost stabilită ca un prilej pentru comunicarea problemelor cu care se confruntă profesia de avocat, în scopul conștientizării autorităților, partenerilor justiției și a publicului larg cu privire la provocările și disfuncționalitățile sistematice cu care se confruntă avocații în exercitarea misiunii de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor. 

Tematica evenimentului a rezultat din informațiile primite de UNBR de la barouri, cu privire la principalele probleme cu care se confruntă avocații în exercițiul profesiei. Acestea au fost centralizate într-o comunicare a UNBR și transmisă Guvernului, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Parchetului de pe lângă ÎCCJ și Comisiilor Juridice ale Camerei Deputaților și Senatului. 

Vor participa avocați,  membri ai Consiliului Baroului București, reprezentanți ai UNBR, ai justiției și ai legislativului, scopul întâlnirii fiind inițierea unui dialog și identificarea soluțiilor. 

Pentru a trage un semnal de alarmă de impact, Baroul București recomandă avocaților să-și întrerupă activitatea timp de 24 de ore, cu excepția cauzelor urgente, enumerate în Anexa Deciziei Comisiei Permanente nr. 32/19 septembrie 2023. 

 

Subiectele care vor fi abordate se referă în principal la: 

Efectele normării activității judecătorilor asupra duratei rezonabile a procesului și asupra accesului la justiție; 

Remedii privind plata la timp a sumelor aferente asistenței judiciare; 

Cenzurarea cheltuielilor de judecată privind onorariile. Reducerea onorariilor de către instanțe în lipsa criteriilor de evaluare; 

Regimul fiscal al profesiei. Propuneri de lege ferenda; 

Combaterea avocaturii ilegale/a exercitării fără drept a profesiei de avocat. Consolidarea și extinderea ariei profesionale. 

Moderator va fi Decanul Baroului București, av. dr. Ion Dragne. 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăsească în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există was last modified: octombrie 3rd, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.