NNDKP obține anularea unei amenzi aplicate de Consiliul Concurenței unui important furnizor din domeniul alimentar

23 mai 2023
Vizualizari: 184

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a reprezentat cu succes un important furnizor local din domeniul alimentar în anularea unei amenzi contravenționale aplicate de Consiliul Concurenței ca urmare a unei investigații inițiate în anul 2009 pentru pretinse înțelegeri anticoncurențiale încheiate între o serie de furnizori și retaileri ce activează pe piața autohtonă a comercializării produselor alimentare.

Instanța de judecată a validat argumentele de nelegalitate ale deciziei Consiliului Concurenței susținute de NNDKP. Litigiul a presupus soluționarea unor multiple aspecte sensibile atât de dreptul concurenței, cât și de drept procesual civil, implicând, totodată, și dezlegări obligatorii ale Curții de Justiție a Uniunii Europene și Curții Constituționale.

Echipa NNDKP care a reprezentat clientul în acest litigiu a fost coordonată de Sorina Olaru (Partener) și le-a inclus pe Daniela Savin (Asociat Manager) și Andreea Ciubotaru (Asociat), din cadrul practicii de Soluționare a Disputelor, precum și pe Anca Diaconu (Partener) din cadrul practicii de Dreptul Concurenței, Ajutor de Stat și Drept UE.

„Suntem foarte bucuroși că decizia instanței de judecată este una favorabilă clientului nostru. Aceasta reflectă perseverența în căutarea și susținerea tezelor juridice adecvate, forța argumentelor juridice ale echipei noastre și validează angajamentul clientului în respectarea normelor legale aplicabile. Încrederii clientului în abilitățile noastre pentru reprezentarea într-un litigiu complex, dintr-o industrie cu asemenea greutate, i s-au adăugat eforturile constante și neobosite ale colegilor care au contribuit la succesul dosarului, cărora le mulțumesc și pe care îi felicit și pe această cale.”, a spus Sorina Olaru, Partener, NNDKP.

Echipa de Soluționare a Disputelor a NNDKP este una dintre cele mai puternice din România în domeniul litigiilor, arbitrajelor și a altor proceduri de soluționare a disputelor. Confirmarea statutului său vine și prin plasarea practicii pe prima poziție în clasamentele realizate de ghidurile internaționale de renume precum Chambers and Partners și The Legal 500.

„NNDKP are o echipă de litigii remarcabilă care oferă întotdeauna servicii de calitate superioară. Echipa include avocați seniori extrem de experimentați și avocați mai tineri talentați și entuziaști, care aduc o forță substanțială și o abordare nouă oricărui dosar” (Chambers and Partners).

 

***

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – și este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal 500 și IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

 

NNDKP obține anularea unei amenzi aplicate de Consiliul Concurenței unui important furnizor din domeniul alimentar was last modified: mai 23rd, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: