28 oct. 2020

Decizia CCRActul normativArticolSumar
DCC pronunțată în ședința din 28 octombrie 2020Legea privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

în ansamblul său

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ziua de 28 octombrie 2020, Curtea Constituțională, în cadrul controlului anterior promulgării, a luat în dezbatere obiecția de neconstituționalitate a Legii privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult.

DCC pronunțată în ședința din 28 octombrie 2020

În ședința din 28 octombrie 2020, Curtea Constituțională:

– cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult este neconstituțională, în ansamblul său.

În aceeași zi, Curtea Constituțională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate ridicată de Guvern și a constatat că Legea pentru modificarea art. 16 alin.(2) din Legea zootehniei nr. 32/2019 este constituțională în raport cu criticile formulate.

Cu privire la obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea art. 7 din Legea educației naționale nr. 1/2011, Curtea Constituțională a amânat pronunțarea pentru data de 18 noiembrie 2020.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Neconstituționalitate (comunicat CCR): Legea privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult was last modified: octombrie 28th, 2020 by Redacția ProLege