Neconstituționalitate (comunicat CCR): Legea privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult

28 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 42

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Decizia CCRActul normativArticolSumar
DCC pronunțată în ședința din 28 octombrie 2020Legea privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult 

 

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

 

în ansamblul său

Neconstituționalitate

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ziua de 28 octombrie 2020, Curtea Constituțională, în cadrul controlului anterior promulgării, a luat în dezbatere obiecția de neconstituționalitate a Legii privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult.

 

DCC pronunțată în ședința din 28 octombrie 2020

 

În ședința din 28 octombrie 2020, Curtea Constituțională:

– cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult este neconstituțională, în ansamblul său.

 

În aceeași zi, Curtea Constituțională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate ridicată de Guvern și a constatat că Legea pentru modificarea art. 16 alin.(2) din Legea zootehniei nr. 32/2019 este constituțională în raport cu criticile formulate.

Cu privire la obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea art. 7 din Legea educației naționale nr. 1/2011, Curtea Constituțională a amânat pronunțarea pentru data de 18 noiembrie 2020.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

Sursa informației

Neconstituționalitate (comunicat CCR): Legea privind comasarea terenurilor agricole deținute de asociațiile agricole constituite de unitățile de cult was last modified: octombrie 28th, 2020 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter