Muşat & Asociaţii, o nouă victorie pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară

31 mart. 2016
Vizualizari: 1151

Mușat & Asociații a reprezentat Autoritatea de Supraveghere Financiara în litigiul privind pretențiile formulate de Rst Media.

Magistrații Curții de Apel București au admis recursul formulat de Autoritatea de Supraveghere Financiară împotriva sentinței primei instante și, rejudecând procesul, au respins în integralitate pretențiile Rst Media în cuantum de peste 1 milion de lei și au admis cererea reconvențională formulată de instituția publică, obligând Rst Media la restituirea către aceasta a sumei de 27.555,64 lei.

Prin cererea de chemare în judecată promovată de Rst Media, prin directorul general Radu Soviani, s-a solicitat obligarea Autorității de Supraveghere Financiară la plata unor despăgubiri în cuantum de peste 1 milion de lei. Pretențiile formulate de jurnalistul Radu Soviani derivă din anumite contracte de achiziție publică încheiate cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru asigurarea managementului în domeniul comunicării.

Decizia Curții de Apel București confirmă pe deplin argumentele noastre, în sensul importanței majore a respectării reglementărilor imperative aplicabile contractelor de achiziție publică. Soluția instanței de recurs reprezintă o nouă victorie importantă obținută de Mușat & Asociații în favoarea Autorității de Supraveghere Financiară, litigiu care întregește portofoliul de astfel de mandate complexe încredințate de clienții noștri.” a declarat Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner.

Dr. Gheorghe Buta

Echipa care a pregătit dosarul Autorității de Supraveghere Financiară este formată din avocații Păuna Neculae, Managing Counsel și Valeriu Solcanu, Senior Associate.

Despre MUȘAT & ASOCIAȚII

MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înființate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 18 parteneri și peste 100 de avocați și consilieri, MUȘAT & ASOCIAȚII acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2015, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică „The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Mușat & Asociații își adjudeca acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocați Mușat & Asociații, în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicație Chambers Europe a decernat firmei MUȘAT & ASOCIAȚII trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanțe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUȘAT & ASOCIAȚII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute și respectate corporații din România, inclusiv o treime din Top 100 și jumatate din Top 500 mari companii, precum și instituțiilor publice și financiare locale în tranzacții corporative și financiare sofisticate și în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienți, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Mușat & Asociații, o nouă victorie pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară was last modified: martie 31st, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: