Muşat & Asociaţii – „Cum ne adaptăm la revoluția fiscală și la noile priorități în relațiile de muncă în 2018”

19 apr. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 384

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

„Revoluția fiscală” inițiată în 2017, precum și efectele ei asupra mediului de afaceri, sunt subiecte care ocupă, în continuare, o poziție prioritară pe agenda angajatorilor.

În acest context, miercuri, 18 aprilie, Mușat & Asociații a organizat conferința „Cum ne adaptăm la revoluția fiscală și la noile priorități în relațiile de muncă în 2018”. Evenimentul a reunit directori financiari, manageri de resurse umane și șefi ai departamentelor juridice ai unor mari companii locale și internaționale, din diverse domenii de activitate precum: domeniul bancar & financiar, farmaceutic și medical, IT, retail, energie și logistică.

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Lectorii conferinței au fost specialiști în consultanță fiscală și dreptul muncii din cadrul casei de avocatură: Răzvan Graure, Partener, specialist cu peste 12 ani de experiență în consultanță fiscală, Roxana Bujoreanu, Senior Tax Manager, având peste 10 ani de experiență profesională în fiscalitate, Anca Vătășoiu, Managing Associate și Simona Anton, Senior Associate, specialiști cu peste 10 ani de experiență în dreptul muncii.

Conferința a debutat cu prezentarea noilor reglementări fiscale și a impactului acestora asupra unor categorii vulnerabile de angajați, precum: angajații cu timp de muncă parțial, angajații aflați în concediu medical sau concediu de maternitate și angajații aflați în concediu de creștere a copilului.

În continuare, a fost dezbătută problema impozitelor directe în contextul noii reforme fiscale și a modificărilor aduse la deducerea cheltuielilor cu dobânzile, a cesiunilor de creanță și a impozitelor aplicate microîntreprinderilor.

Trecând de la partea concretă a modificărilor legislative și a impactului acestora asupra mediului de afaceri la partea practică, s-a discutat, în continuare, problema noilor costuri ale timpului de lucru. Subiectele abordate au fost: timpul de lucru, timpul de odihnă și noțiunea de „on-call”, un concept de interes pentru angajatori în contextul în care nu există prevederi legale care să reglementeze această noțiune.

Conferința s-a încheiat cu o dezbatere pe tema egalității de șanse în cadrul căreia accentul s-a pus pe reglementarea conceptului la nivel european și național, aplicarea legislației privind discriminarea în cadrul relațiilor de muncă și pe modul în care legea asigură protecția împotriva unor potențiale abuzuri.

Invitații au manifestat un real interes cu privire la temele si subiectele abordate, iar pe parcursul conferinței au participat activ adresând intrebări, împărtășind experiențe practice și dezbătând împreună cu avocații Mușat & Asociații soluții adaptate domeniului lor de activitate.

Mușat & Asociații – „Cum ne adaptăm la revoluția fiscală și la noile priorități în relațiile de muncă în 2018” was last modified: aprilie 19th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter