MMPS. Consultări privind salarizarea și sistemul public de pensii

12 feb. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 97

Potrivit site-ului oficial (www.mmuncii.ro), ministrul Muncii și Protecției Sociale a discutat cu reprezentanții confederațiilor sindicale privind salarizarea și sistemul public de pensii.

Astfel, în cadrul întâlnirii s-a solicitat formularea unor propuneri tehnice privind corectarea Legii salarizării, acordarea sporurilor și modificările necesare în sistemul public de pensii, astfel încât noua lege să fie sustenabilă. De asemenea, a fost subliniat faptul că tema sporurilor este subiectul unei analize riguroase, iar eventualele modificări vor fi atent fundamentate.

„Nu susțin abordările heirupiste, deciziile luate de azi pe mâine, pentru că în felul acesta riscăm să îi afectăm pe cei care muncesc și merită sporurile. Sporurile sunt o sursă de venit și pentru angajații cu salariu minim sau cu venituri mici, dar și pentru cei cu salarii foarte mari. Am gândit câteva principii, care țin de o plafonare, o periere, o reajustare a unora și o reierarhizare a salarizării. Cred că unele sporuri trebuie să fie tăiate, dar avem nevoie și de propunerile dumneavoastră pentru a fundamenta o poziție finală pe care ulterior să o putem discuta”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, în privința sistemul public de pensii, s-a discutat despre procesul de evaluare, fiind peste 200.000 de dosare de pensie în fomat letric, care trebuie introduse în sistemul electronic, iar pentru acest demers a fost inițiat.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MMPS. Amendamente pentru flexibilizarea programului de muncă, prevăzută prin O.U.G. nr. 132/2020

MMPS. Consultări privind salarizarea și sistemul public de pensii was last modified: februarie 12th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter