MMPS. Aprobarea procedurii pentru decontarea și plata indemnizațiilor prevăzute de O.U.G. nr. 132/2020

28 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 308

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (www.mmuncii.ro) a anunțat aprobarea, de către Guvern, a procedurii de decontare și plată a indemnizațiilor destinate angajaților și angajatorilor și de stimulare a creșterii ocupării forței de muncă în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Redăm, în continuare, principalele reglementări:

„Pentru acordarea indemnizației pentru timpul redus de muncă al salariaților, angajatorii trebuie să depună cereri la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă din raza în care își au sediul social, în luna curentă pentru plata indemnizației din luna anterioară și după plata impozitelor și contribuțiilor.

Pentru acordarea indemnizației profesioniștilor definiți de Codul civil, cererile se depun la agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială în raza cărora își au sediul social, în luna curentă pentru plata indemnizației din luna anterioară. Fiecare cerere va fi însoțită de copia actului de identitate și de o declarație pe propria răspundere.

Guvernul a stabilit ca ambele măsuri să se aplice până la data de 31 decembrie 2020.

Pentru sumele acordate beneficiarilor de lucrări care utilizează forță de muncă zilieră, cererile vor fi făcute de beneficiarii de lucrări și depuse la agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială în raza cărora își desfășoară activitatea sau își au sediul social, în luna curentă pentru plata sumelor din luna anterioară.

Pentru sumele acordate angajatorilor pentru angajații cu contract individual de muncă pe perioadă determinată de până la 3 luni, angajatorii depun cereri la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au sediul social, în luna curentă pentru plata indemnizației din luna anterioară și după plata impozitelor și contribuțiilor aferente.”

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
MMPS. Aprobarea procedurii pentru decontarea și plata indemnizațiilor prevăzute de O.U.G. nr. 132/2020 was last modified: august 28th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter