Ministrul justiției a avut o întrevedere cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale PROJUST

29 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 476

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Justiției „în data de 27 septembrie 2017, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au organizat la sediul ministerului o întrevedere cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale PROJUST, organizație sindicală ce reprezintă mai mult de 50% din personalul de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea.

Discuțiile au vizat, în principal, aspecte legate de eventuala modificare și completare a cadrului legal actual referitor la statutul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor. Totodată, au fost aduse în discuție și unele efectele ale Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în vigoare de la data de 1 iulie 2017.

Au fost abordate și teme precum uniformizarea salariilor la nivel național pentru categoria profesională a personalului auxiliar de specialitate, plata orelor suplimentare, regulamentele referitoare la cariera grefierilor elaborate de Consiliul Superior al Magistraturii, precum și plata drepturilor salariale restante ca urmare a aprobării ordonanței de urgență a Guvernului nr.63/2017 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2017.

La finalul reuniunii, ministrul justiției a precizat că aspectele abordate cu această ocazie vor fi avute în vedere în contextul promovării unui act normativ care vizează modificarea actualei legislații privind cariera, drepturile și obligațiile grefierilor”.

Sursa informației

Ministrul justiției a avut o întrevedere cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale PROJUST was last modified: septembrie 29th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter