Ministerul Transporturilor. Proiect în dezbatere publică: O.U.G. privind activităţile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto

27 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 176

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mt.gov.ro), Ministerul Transporturilor a inițiat dezbaterea publică în legătură cu proiectul de O.U.G. privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Acest proiect are în vedere crearea unui sistem unitar de reglementare a activităților de transport alternativ. Funcționarea acestuia va fi asigurată de implementarea unor platforme digitale, prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ceea ce privește platformele digitale, cât și operatorii de transport alternativ.

GALA LADY LAWYER, ediția a VI-a

Proiectul de O.U.G. urmărește să aducă schimbări în următoarele privințe:

– definirea activităților de transport alternativ, a modului de efectuare a acestora și a actorilor implicați;

– modalitatea de autorizare a platformelor digitale și a operatorilor de transport alternativ;

– modalitatea de fiscalizare a veniturilor obținute în urma efectuării activității de transport alternativ, atât de către conducătorii auto, cât și de operatori și operatorii de transport alternativ;

– stabilirea obligațiilor care trebuie îndeplinite de către platformele digitale, operatorii de transport alternativ, precum și de către conducătorii auto;

– stabilirea drepturilor și obligațiilor beneficiarilor acestor servicii;

– uniformizarea condițiilor de acces, efectuare și control cu cele din domeniului transporturilor în regim de taxi și în regim de închiriere.

Se pot trimite propuneri până la data de 3 iunie 2019.

Persoanele sau organizațiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ trebuie să specifice articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului.

Atașăm, în continuare, nota de fundamente a proiectului de O.U.G.:

Sursa informației

Ministerul Transporturilor. Proiect în dezbatere publică: O.U.G. privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto was last modified: mai 27th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Gânduri (ne)juridice DIN LUMEA JURIDICA

Vezi tot

Abonează-te la newsletter