[UPDATE: Finalizarea achiziției] Ministerul Sănătății. O.U.G. privind acordarea, prin direcțiile de sănătate publică, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale

25 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 257

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 24 iunie 2020: Finalizarea achiziției măștilor de protecție

Potrivit site-ului oficial (www.ms.ro), Ministerul Sănătății a publicat un comunicat prin care informează despre finalizarea achiziției măștilor de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate.

Astfel, achiziția a fost realizată prin procedura de negociere fără publicare prealabilă, cu respectarea condițiilor legale și în baza necesarului solicitat de către autoritățile publice locale, iar, în urma finalizarii acesteia, au fost achiziționate 115 milioane de măști în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei fără TVA/mască.

De asemenea, în maximum 7 zile, măștile de protecție vor fi transportate la direcțiile de sănătate publice și vor fi distribuite beneficiarilor (un număr de 50 măști de protecție pentru fiecare persoană), de către autoritățile publice locale, cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.ms.ro), Ministerul Sănătății a publicat un comunicat prin care informează despre aprobarea O.U.G. privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și ale municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Astfel, în baza actului normativ, bugetul MS pentru anul 2020 va fi suplimentat cu suma de 230 milioane lei, necesară pentru achiziția măștilor de protecție care vor fi puse la dispoziția autorităților publice locale pentru a fi distribuite cu ajutorul asistenților medicali comunitari și al mediatorilor sanitari.

Termenul pentru distribuirea măștilor este de 3 zile din momentul primirii acestora de către direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, urmând ca, în următoarele 2 luni, fiecare persoană eligibilă să beneficieze de un număr de 50 măști de protecție.

Condițiile de eligibilitate sunt următoarele:

„a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;
d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
[UPDATE: Finalizarea achiziției] Ministerul Sănătății. O.U.G. privind acordarea, prin direcțiile de sănătate publică, a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale was last modified: iunie 25th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter