[UPDATE: Rezultatul procedurii de selecție] Ministerul Justiției. Selecţia candidaţilor în numele României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene (termen-limită: 24 august 2018)

12 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 794

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 30 de zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 12 septembrie 2018: Rezultatul procedurii de selecție a candidatului României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

Potrivit unui anunț din data de 12 septembrie 2018, Ministerul Justiției a dat publicității rezultatul procedurii de selecție a candidatului României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, selecție realizată de Ministerul Justiției.

Astfel, în conformitate cu dispozițiile art. 5 alin. (2) din Procedura de selecție aprobată de Guvernul României la data de 24 iulie 2018, Comisia de selecție pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene s-a întrunit în perioada 11-12 septembrie 2018 la sediul Ministerului Justiției, în vederea intervievării candidaților. În conformitate cu dispozițiile art. 6 alin. (1) din Procedură, membrii comisiei de selecție au decis, pe baza punctajelor obținute de candidați la proba interviului, astfel:

Back To Law School pe UJmag.ro

Nominalizarea doamnei STANCU Mirela pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

Nominalizarea următoarelor două propuneri de rezervă:

1. doamna ZLĂTESCU Irina;
2. domnul CRISTE Mircea.

Totodată, în temeiul art. 6 alin. (2) din Procedura de selecție aprobată de Guvernul României la data de 24 iulie 2018, propunerile de mai sus vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare. 

Sursa informației


Update 30 august 2018: Rezultatul selecției candidaților în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Desfășurarea interviului

Potrivit unui anunț din data de 29 august 2018, Ministerul Justiției a dat publicității rezultatul selecției dosarelor realizată la Ministerul Justiției în ceea ce privește funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

Astfel, în temeiul art. 5 alin. (1) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, aprobată de Guvernul României la data de 24 iulie 2018, membrii comisiei de selecție au decis, în urma verificării dosarelor de candidatură, admiterea la interviu a următorilor candidați (în ordine alfabetică):

Nr. crt.Nume și prenume
1.BUDILEANU Cristiana-Georgeta
2.BULANCEA Diana Magdalena
3.BUTACU Cristina
4.CRISTE Mircea
5.CONSTANDA Andreia Liana
6.GHEORGHIU Camelia-Lilieana
7.IVANOVICI Laura Mihaela
8.IVAN-CUCU Constantin-Virgil
9.JDERU Claudia
10.MAREȘ Ioana Andreea
11.MATEI Petre
12.MIRCEA Valentin
13.OLTEANU Ionel
14.RADU Răzvan-Horațiu
15.STANCU Mirela
16.TOMA Ecaterina-Raluca
17.UNGUREANU Elena Diana
18.ZLĂTESCU Irina

Interviul va avea loc la sediul Ministerului Justiției din București, Str. Apolodor nr. 17, Sector 5, după cum urmează:

– în data de 11 septembrie 2018, începând cu ora 9.00, primii 9 candidați;

– în data de 12 septembrie 2018, începând cu ora 9.00, următorii 9 candidați.

Totodată, candidații se vor prezenta la interviu în ordine alfabetică.

Sursa informației


Update 27 august 2018: Lista candidaturilor depuse în cadrul selecției candidaților în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

Potrivit unui anunț, Ministerul Justiției a dat publicității lista candidaturilor depuse până la data de 24 august 2018, ora 16.30, la Ministerul Justiției, în cadrul selecției candidaților în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare documentul aferent listei candidaturilor depuse până la data de 24 august 2018, astfel cum a fost publicat de către Ministerul Justiției:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Update 22 august 2018: Au mai rămas 2 zile pentru depunerea candidaturii pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

Reamintim celor interesați că data-limită pentru depunerea candidaturii pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene este 24 august 2018.

Dosarele de candidatură se depun la sediul Ministerului Justiției.

De asemenea, ministrul justiției, Tudorel Toader a dat publicității următoarele informații, printr-o postare pe Facebook:

„Până în prezent, la Ministerul Justiției, sunt înregistrate patru candidaturi pentru postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene!”.


Ministerul Justiției. Selecția candidaților în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene (termen-limită: 24 august 2018)

Potrivit unui anunț din data de 10 august 2018, Ministerul Justiției a dat publicității detalii în ceea ce privește selecția candidaților în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

Astfel, potrivit art. 254 TFUE, judecătorii Tribunalului sunt numiți de comun acord de către guvernele statelor membre – pentru o perioadă de șase ani –, după consultarea comitetului prevăzut la art. 255. La fiecare trei ani, are loc o înlocuire parțială. Membrii care și-au încheiat mandatul pot fi numiți din nou.

La data de 24 iulie 2018, a fost aprobată de către Guvernul României, prin memorandum, Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene (denumită, în continuare, Procedura).

Poate fi desemnată candidat al României pentru funcția de judecător la Tribunal persoana care oferă depline garanții de independență și care are capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcții jurisdicționale.

De asemenea, potrivit art. 4 din Titlul I al Protocolului nr. 3 privind Statutul CJUE, judecătorii Tribunalului nu pot exercita nicio funcție politică sau administrativă. Aceștia nu pot exercita nicio activitate profesionistă, remunerată sau nu, în afara cazului în care Consiliul UE, hotărând cu majoritate simplă, acordă o derogare cu titlu excepțional.

Persoanele interesate își pot depune candidatura până la data de 24 august 2018 la Ministerul Justiției.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare respectivul anunț, astfel cum a fost publicat de către Ministerul Justiției:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației

[UPDATE: Rezultatul procedurii de selecție] Ministerul Justiției. Selecția candidaților în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene (termen-limită: 24 august 2018) was last modified: septembrie 15th, 2018 by Universul Juridic
22 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter