Ministerul Justiției propune suplimentarea numărului de posturi pentru grefieri

20 aug. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
1.632 views

Conform site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care urmărește suplimentarea numărului de posturi pentru grefieri, la nivelul instanțelor, în scopul realizării actului de justiție într-un termen rezonabil și de calitate.

Astfel, potrivit comunicatului, în prezent, pe grade de jurisdicție, raportul grefier/judecător se prezintă astfel:

− Curți de apel: 0,87;

− Tribunale: 1,01;

− Judecătorii: 1,26.

În acest sens, obiectivul stabilit de MJ este atingerea unui raport de 1,5 grefier/judecător la toate gradele de jurisdicție, pentru realizarea acestuia fiind necesare 2.370 de posturi de grefieri, repartizate astfel: curți de apel – 596 de posturi, tribunale – 898 de posturi și judecătorii – 876 de posturi.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Cu toate acestea, atingerea acestui obiectiv se va face etapizat, ținând cont de posibilitățile de finanțare, dar și de cele privind ocuparea posturilor de grefier, cu îndeplinirea criteriilor de selecție, susține MJ.

Din acest motiv, într-o primă etapă, ministerul propune suplimentarea cu 200 a numărului de posturi pentru grefieri, pentru care să poată fi obținută și finanțarea corespunzătoare.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Justiției. Proiect: H.G. pentru modificarea anexei nr. 2 la H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției

Ministerul Justiției propune suplimentarea numărului de posturi pentru grefieri was last modified: august 20th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter